Časoris
Vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na baskitari ter klaviaturist Žiga Žvižej iz zasedbe LPS so s pesmijo Disko nastopili kot peti po vrsti v prvem predizboru. Foto: Andres Putting / EBU
Vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na baskitari ter klaviaturist Žiga Žvižej iz zasedbe LPS so s pesmijo Disko nastopili kot peti po vrsti v prvem predizboru. Foto: Andres Putting/EBU

LPS končali svoje evrovizijsko popotovanje

Včeraj zvečer smo si lahko ogledali že prvo oddajo letošnje Evrovizije. To je bilo prvo polfinale, v katerem se je predstavila tudi naša država.

Predstavilo se je 17 držav, od tega se jih je 10 uvrstilo v finale.

V sobotni finale so se uvrstile Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Nizozemska in Moldavija. V finale so bile kvalificirane v naključnem vrstnem redu.

LPS, ki so zastopali slovenske barve, se niso prebili med TOP 10. Kot so povedali, je za njimi nepozabna evrovizijska izkušnja, z nastopom pa so zelo zadovoljni. Verjamem, da imajo za vnaprej še velike načrte.

https://www.instagram.com/p/CdUCLWnNcAZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Časorisovi mladi novinarji. Ilustracija: Nina Semolič

Drugi polfinalni večer sledi že jutri. Takrat bomo dokončno izvedeli, kdo vse bo še nastopil v velikem evrovizijskem finalu. Za vstopnico v finale se bo borilo 18 držav, od tega se jih bo še deset uvrstilo v veliki finale.

Časorisovci skupini LPS za nastop iskreno čestitamo. Zelo smo ponosni nanje!

Nuša

Bohak je članica ekipe Časorisovih mladih novinarjev. Z novinarstvom se ukvarja že nekaj let, najraje pa piše intervjuje. Obožuje vse, kar je na kakršen koli način povezano z Evrovizijo. V prostem času piše tudi pesmi, se druži s prijatelji in obožuje spoznavanje novih ljudi.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.