Časoris
Počitnice v Tivoliju. Foto: Sonja Merljak/Časoris
Počitnice v Tivoliju. Foto: Sonja Merljak/Časoris

Ljubljana skozi čas

V Tivoliju so pod krošnjo mogočnega drevesa zaščito pred poletno vročino našli otroci, ki počitnice preživljajo v delavnici Ljubljana skozi čas. Ta je del ponudbe počitniškega varstva v Družinskem centru Mala ulica.

Foto: Sonja Merljak/Časoris
Foto: Sonja Merljak/Časoris

Vsak dan obiščejo novo znamenitost v Ljubljani. V torek so nameravali oditi v Plečnikovo hišo. Toda tam so jih pričakovali šele ob 11.30, zato so čas izkoristili za igro v mestnem parku.

Osemletnemu Filipu je na delavnici všeč, saj se zabavajo, igrajo, se sprehajajo in ogledujejo mesto. »Prijavila me je mami, ampak sem tudi želel priti.« Starša sta ga v delavnico vpisala, ker ga poleti zaradi službe ne moreta paziti.

Tudi šestletno Laro sta starša vpisala zaradi enakega razloga. Najprej se je želela prijaviti na delavnico v živalskem vrtu, a je ta bila že zasedena. Zato zdaj obiskuje to, ki ji je postala všeč.

Sedemletnemu Svitu je najbolj všeč igranje. »Igramo igre, šli smo tudi na Ljubljanski grad.«

Med igro v Tivoliju. Foto: Evan Jaša Romih
Med igro v Tivoliju. Foto: Evan Jaša Romih

Vodja tedna Ljubljana skozi čas je Manca Kaliman. V Mali ulici je zaposlena od samega začetka, torej že 4 leta in pol.

»Navdih za tedensko delavnico Ljubljana skozi čas je bila bogata zgodovina Ljubljane, ki me zelo zanima in se mi zdi, da tudi otroke. Prav je, da otroci vsaj nekaj izvedo o zgodovini glavnega mesta Slovenije.«

Na delavnico je prijavljenih 23 otrok, program pa je prilagojen mlajšim, starim od 6 do 9 let. Veliko časa preživijo na prostem, da bi si otroci lahko ogledali zgodovinske znamenitosti, pa tudi zato, da bi preživeli več časa v naravi in da se ne bi počutili kot v šoli.

Časorisova ekipa na poti v Tivoli. Foto: Kaja Bernot
Časorisova ekipa na poti v Tivoli. Foto: Kaja Bernot

Katarina, Aleksander, Evan Jaša, Maks, Kaja, Aljaž in mentorica Sonja.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.