Časoris
Podprite Časoris

Konec šole, juhuhu?

Konec šole!

Juhu! Juhu? Ali pa … Saj ne vem. Malce sem zmeden. Ko se je bilo po koroni treba vrniti v šolo, sem bil odločno proti, ampak … potem se spet privadiš, šola postane nekaj vsakdanjega, sošolci ti popestrijo dneve, celo učiteljic se kaj hitro spet navadiš (tega nisem rekel na glas) … In komaj dobro smo se spet vpeljali v normalno – odvisno od dojemanja, seveda – življenje, pa je še enkrat vsega konec. Kar počitnice so že! Saj ne morem verjeti.

Tole leto 2020 si pa bomo zapomnili, ni kaj! Česa tako zmedenega še nismo – in verjetno tudi ne bomo nikoli več doživeli. Vse se zdi nekako … naključno bo kar prava beseda. Od danes na jutri se stvari drastično spreminjajo. V bistvu nas nič več ne more presenetiti. Pa ne samo nas, šolarje, ampak kar vse po vrsti.

Zato se teh počitnic, ki so se kar zgodile, veselim in ne veselim. Kdo ve, kaj bo jutri. Mogoče spet nekaj, česar še nismo doživeli, čeprav se nam zdi, da smo pa zdaj res doživeli vse. Da ni več nobene stalnice. 

Ja, tega nam manjka v tem trenutku: občutka stalnosti. Dolgočasne vsakdanjosti. Dobre stare rutine, da bi se potem spremembe, kar počitnice vsekakor so, z njimi pa tudi lenarjenje in kup stvari, v resnici lahko veselili, kot se spodobi. Da bi lahko mirne duše zabrisali torbo v kot in je ne pogledali do sredine avgusta, ko začnejo običajno starši tečnariti, da bi bilo mogoče dobro, če bi si malo ogledali snov, ki nas čaka v naslednjem šolskem letu. 

Ampak letos tega ne bo. Ker ne vemo, kaj nas čaka. Še za jutri ne vemo, kaj šele za jesen. Daleč je še in … 

Ul Zorc-Rupnik. Vir: Osebni arhiv
Ul Zorc-Rupnik. Vir: Osebni arhiv

No, ena stalnica pa me vendarle čaka: Slova na izi. Danes, na dan državnosti, iz studia TV SLO 1 – malo se bomo pogovorili o tem, kako pišemo slovenske praznike.

Da se še malo pohvalim, medtem je v tisk romala tudi brošura z vsemi slovničnimi pravili, za katere sem posnel filmčke, in je bila razprodana, še preden mi jo je uspelo prinesti do doma. Zdaj se tiska že v drugo.

In urniki Slova na izi so narejeni, pa zvezki s platnicami, na katerih bo marsikaj pomembnega in pametnega zapisano … Skratka, dela mi še zlepa ne bo zmanjkalo. Pa še ostalim predmetom se bo treba posvetiti …

Ko tole pišem, se mi počasi dozdeva, da bodo počitnice precej kratke. 😁

Toliko od mene. Vsem pa, seveda, želim čim več zabave, vode, sonca, smeha … vsega lepega! In kadar vam bo dolgčas, ne bo nič narobe, če pokukate na moj kanal Slova na izi … 

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.