Časoris
KK Ljubljana državni prvak. Vir: Košarkarska zveza Slovenije
KK Ljubljana državni prvak. Vir: Košarkarska zveza Slovenije

KK Ljubljana državni prvaki v kategoriji U13

»Nisem si mislil, da bom na tekmi U13 gledal tako dobro košarko,« je po finalnem dvoboju košarkarjev, mlajših od 13 let, v telovadnici OŠ Sladki Vrh dejal eden od domačih ljubiteljev košarke.

V zaključni turnir državnega prvenstva so se uvrstili košarkarji domačega I Teama Šentilj, ECE Triglav Kranj A, Helios Suns iz Domžal in KK Ljubljana.

Zmagali so fantje iz ekipe KK Ljubljana, ki so v napetem finalu z 49 : 47 premagali Domžalčane.

Kranjčani pa so v tekmi za tretje mesto s 75 : 49 premagali domačine.

»Prvič sem gledal finale te kategorije in sem prijetno presenečen. Ti otroci igrajo izjemno dobro. Tudi trenerji niso slabi, predvsem zato, ker so večino naučili pravilno mehaniko meta, kar je odločilno za njihov razvoj. Veliko je potenciala,« je po koncu turnirja povedal Zmago Sagadin.

Ampak na žalost se ta potencial pri šestnajstih, sedemnajstih letih izgubi, pojasnjuje Sagadin, zaradi neumne politike slovenskih klubov, ki otrokom s potencialom do konca ne dovolijo v članske ekipe.

»Vlačijo tretjerazredne tujce, kar je neumnost. Sam bi za nivo slovenske lige aboslutno prepovedal tujce, kajti ti otroci igrajo krasno košarko in dvorane bi bile polne,« je dodal legendarni trener.

Mark Povše in Zmago Sagadin. Vir: Košarkarska zveza Slovenije
Mark Povše in Zmago Sagadin. Vir: Košarkarska zveza Slovenije

Najboljši igralec turnirja Mark Povše, kapetan KK Ljubljana, je dejal, da je bila druga tekma zelo naporna.

»Turnir je bil zelo lepo pripravljen. V drugem polčasu smo sicer zelo povedli, ampak so nas potem dohiteli, a smo do konca lepo odigrali tekmo.«

Domačin Lan Zemljič je osvojil nagrado za najboljšega strelca in skakalca turnirja.

»Priznanja nekaj pomenijo, ampak veliko bolj pomembno je, da smo prišli na turnir iz kvalifikacij za prvo ligo med najboljše štiri ekipe v državi. Zelo sem ponosen na nas, na našo ekipo, na trenerja, upam, da so tudi oni name. Naslednje leto bomo držali pesti za mlajše!«

Najboljša peterka finalnega turnirja državnega prvenstva. Vir: KZS
Najboljša peterka turnirja. Vir: KZS

Lan Zemljič (I Team, prvi z leve) se je uvrstil tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja državnega prvenstva U13. Ob njem so še Nejc Šmon (ECE Triglav), Jernej Zdovc (KK Ljubljana), Žan Luka Selan (KK Ljubljana), Aleksander Goljovič (Helios Suns).

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.