Časoris
Zaljubljenec. Ilustracija: Miha Klenovšek
Zaljubljenec. Ilustracija: Miha Klenovšek

Kako povedati punci, ki te ne mara preveč, da ti je všeč?

 

Na Tršico Nino, ki rada pametuje, se je obrnil tudi prvi bralec. Tudi njega matra ljubezen.

Za Nino

Kako povedati punci, ki te ne mara preveč, da ti je všeč?

Zaljubljenec

Dragi moj Zaljubljenec.

Naj ti najprej povem, da nikjer ne piše, da te punca ne mara. Pri puncah nikoli ne veš. Mogoče imaš pravi občutek in res nisi njen najljubši človek. Mogoče ji je vseeno zate in bi se pred njo lahko pojavil v kratkih  hlačah s flamingi sredi zime in z lubenico na glavi, pa ne bi opazila, da je nekaj drugače na tebi. Mogoče pa zvečer doma razmišlja, kako bi ti povedala, da si ji všeč. Punce so zakomplicirana bitja.

Spomnim se, kako me je nekoč en lušten fant trikrat povabil v kino. Vedno sem ga zavrnila. In bila globoko užaljena, ker me ni povabil četrtič. In potem sem doma hlipala v blazino in se spraševala, zakaj je svet tako krut.

Torej, če bi meni tip, ki mi ne bi bil preveč všeč, povedal, da sem mu všeč, se najbrž ne bi končalo s sladoledom in sončnim zahodom.

Zato uporabi finto in najprej uberi drugo strategijo. Potipaj teren. Na hitro povedano: naredi, da boš punci všeč.

In ne, to ni takoooooo zelo težko.

Lahko narediš naslednje:

  • Če imaš možnost, se čim več druži z njo. Več boš z njo, bolj te bo pogrešala, če te ne bo ob njej.
  • Bodi dober prijatelj. Poslušaj jo, poskušaj jo razumeti, ne posmehuj se njenim težavam. Postavljaj vprašanja o njej. Ampak obvezno se sem in tja malo pohecaj.
  • Bodi prijazen. Ne samo do nje. Do vseh okoli sebe.
  • Verjemi, da si super mulc. Negotovost se voha že na daleč in ponavadi ni najbolj privlačna.
  • Bodi urejen. Umit, rahlo odišavljen, v oblačilih, v katerih se počutiš privlačnega.
  • Smej se. Ljudje se raje družimo z veselimi, pozitivnimi ljudmi.
  • Pohvali jo. S pohvalo boš razorožil vsako punco! Vsem nam je všeč, če kdo opazi, kako fajn smo, a ni res? Ni treba, da ji vsake pet minut poveš, kako krasna in čudovita je. V bistvu NE počni tega. Sem pa tja samo mimogrede opazi, kako kul je njena srajca.
  • Prinesi ji čokolado. Ker je čokolada pač zakon.

Če boš potem imel občutek, da se tudi tvojemu dekletcu malo zatrese srce, ko te vidi, pa ji lahko poveš, da ti je všeč na sto in en način.

Lahko ji napišeš listek in ga pustiš v njeni omarici. Lahko ji pošlješ sporočilo. Lahko ji pošlješ svoj smešni fris in zraven pripis: »Fris sam zate. Ker si kul.«

Lahko kar tako, med pogovorom, kar naenkrat izustiš: »Ti, a veš, da si ti res fajn.«

Lahko ji napišeš pesem (kot Ed Sheeran v spotu Perfect … aaahhhh …).

Lahko ji napišeš hecno pesem, kar bo še bolje (recimo: »Jaz rad pico imam. Samo tebi kak svoj kos dam. Pesmic pisati res ne znam. Ampak ti si res kul. Hahaha.«).

Spomni se čisto svojega načina, tak bo najbolj vžgal.

Res je. Ne morem ti čisto zares zagotoviti, da se ti bo tvoja deklica po vsej tej akciji vrgla v objem in te nikoli več izpustila. Mogoče se bo. Mogoče pa bosta postala samo dobra prijatelja. Mogoče tudi to ne. Pri puncah res nikoli ne veš.

Nikogar ne moremo prisiliti, da nas ima rad ali da smo mu všeč. In če bo tvoji Juliji še vedno vseeno, ali imaš na glavi lubenico ali hlače s flamingi, te bo pa mogoče opazila kakšna Maja ali Petra. Mogoče katera že ta trenutek razmišlja, kako naj ti pove, da si ji všeč …

Ampak vedel boš, da si se potrudil. In dal vse od sebe. In še jaz bom fejst, fejst držala pesti zate! In upala, da se mi še kaj javiš, kako je šlo. Dajmo, dajmo, dajmo, fant. 🙂

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.