Časoris
Zaljubljeni fant. Ilustracija: Miha Klenovšek
Zaljubljeni fant. Ilustracija: Miha Klenovšek

Kaj se bo zgodilo, če jo povabim ven?

Tršica Nina odgovarja zaljubljenemu fantu.

Pozdravljeni!
 
Lansko poletje sem spoznal eno res krasno punco, postala mi je všeč, skupaj s še nekaterimi sva pazila na otroke. Šli smo tudi na izlet, kjer je na avtobusu sedela zraven mene, in tudi ves izlet sva bila skupaj. Vsi so govorili da sva si kao oba všeč, ona pa ni nič rekla. Nato pa sem jo povabil ven. Odgovorila je, da ta teden ne more, ker je zmatrana od tega tedna. 
Naslednji teden sva si skoraj vsak dan dopisovala po Facebooku, ko pa sem jo ponovno vprašal, je napisala »mogoče«. 

Vprašal sem jo, kaj to pomeni, pa ponovno enak odgovor »mogoče«. Tako so minevali tedni. Potem pa me nekega dne njena prijateljica doda na Facebook, in to čisto po naključju. Simpatija se je odjavila, ta druga pa me je dodala in mi napisala, če mogoče poznam »njenega fanta«, kar mislim, da ni res, saj sem kasneje videl objavo, da je samska. Nato sva si nehala dopisovati, potem smo se s temi prijatelji tudi večkrat videli ob večerih. In ko je jaz nisem gledal, me je ona pogledala, ko pa sem jo jaz, pa je hitro odmaknila pogled. 
Sedaj pa smo bili skupaj na pripravah za letošnje leto, ker bomo zadevo ponovili, v teh 3 dnevih pa mi je postala še bolj všeč. 

Nenehno mislim nanjo, tudi spati ne morem zaradi nje. Zanima me, kaj lahko pričakujem od nje, če jo ponovno povabim ven. 

LP, hvala za odgovor.

 

Živjo, fant.

Najprej se ti opravičujem, ker si dolgo čakal na odgovor. V naši hiši se je namreč pojavila angina. In ker naša družina živi po načelu »kar je moje, je tvoje«, smo si veselo podelili tudi ta luštni virus. Vsi po vrsti. Posmrkanih robcev imamo torej za odvoz. Zadnjič sem enega našla v svojem čevlju. Ko sem prišla že v službo. Vse tiste v sedežni pa bomo najbrž odkrili takrat, ko bomo sedežno menjali.

Torej …

Če bi na hitro sodila po tvojem sporočilu, bi rekla takole: Punci si že dal priložnost, očitno se je izmaknila. Če bi hotela, če bi si res želela, bi se že zdavnaj nerodno stiskala ob tebi.

Ampak kaj, ko pri ljubezni res nikoli ne veš. Mogoče ji starši ne pustijo, da bi hodila ven s fanti, mogoče se sama še ne čuti pripravljeno na to, mogoče še ni čisto prepričana, ali si pravi ali ne. Mogoče je ena od tistih punc, ki jim je treba stokrat reči, jih prositi, zaigrati na harfo, da potem le izdahnejo svoj romantični »da«.

Težko je zares vedeti, kaj se mulkam plete po glavi. Vseeno pa lahko poskusiš nekaj variant.

  • Lahko jo pustiš pri miru. Ji ne pišeš in je ne vabiš ven. Včasih moraš punco samo malo ignorirati, pa se hitro pokaže, kako je s stvarjo v resnici. Večkrat se potem zgodi, da spet zapiska telefon in se izgubljenec vrne nazaj, ko začuti, da ni več v središču pozornosti.
  • Lahko ji odkrito poveš, da ti je všeč in da bi rad vedel, pri čem si. Igraš z odprtimi kartami in z iskrenostjo. Še poskušaš, dokler se ti nekoč ne vda ali pa te zares in brez ovinkarjenja zavrne. To zna boleti, ampak takrat vsaj zares veš, da je to to.
  • Mogoče pa se do nje obnašaš tako, kot si se do zdaj. Ostaneš na tem, da sta prijatelja, ji daš nekaj časa, in počasi vidiš, kam te bo to pripeljalo. Tule imaš še nekaj nasvetov, s katerimi jo morda lahko pritegneš.

Sama sem bila vedno bolj mencač. Težko sem sicer skrivala, kadar mi je bil kdo zares všeč, najbrž sta se moja rdečica in zatrapanost videli z lune, ampak poguma mi je pa manjkalo. In tako sem čakala, srce mi je pokalo, tiho sem trpela in težila prijateljicam, kako polna sem ljubezni.

Dokler nisem zagledala njega. Takrat je bil še zelo zelo lušten fant in preprosto sem kar vedela, da je ta tip z najlepšimi lasmi (imel jih je samo še ene 30 – ampak vseh 30 je bilo zelo lepih) in luštnim trebuščkom tu na tem mestu zame. In da bo moj.

Takrat sem se prvič zares opogumila in si rekla, da nimam kaj izgubiti (razen malo dostojanstva, 15 litrov solz in poguma za naprej – ampak kdo pa še ni bil na tem?!?). V glavnem … iskrenost je zmagala. Tip, ki je zdaj že brez las in ima zelo lušten trebušček, pa je moj mož.

Ampak nikoli ne veš. Lahko bi me tudi iskreno poslal v jok čez gričke in doline.

Včasih moraš imeti malo sreče.

In jaz ti je želim ogroooooooooomno.

Pa javi se kaj!

***

Imaš vprašanje za Tršico Nino?

Kar piši ji na urednik@casoris.si. In z veseljem ti bo povedala kaj pametnega.

Nina

Jelen je Tršica Nina, učiteljica, ki je požrla vso pamet na svetu! Zakaj? Ker je že bila nesrečno zaljubljena. Ker se je sekirala zaradi krivega nosu. Ker so ji starši parali živce. Tršica Nina je doživela vse to in še stokrat več! In preživela! In teh trenutkov se zelo rada spominja! Zato vam, dragi mulci, z veseljem pametuje v Časorisu.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.