Časoris
Ideja za razredno fotografijo: kolaž. Vir: Osebni arhiv
Ideja za razredno fotografijo: kolaž. Vir: Osebni arhiv

Kaj pa zdaj, ko se v šoli ob koncu leta ne bomo fotografirali?

Spomin na šolsko leto 2019/20 mi bo ostal v večnem spominu.

Najprej že zato, ker sem se ga lotil z večjo odgovornostjo in se nanj dobro pripravil.

Še bolj pa zato, ker je to šolsko leto zaznamovala pandemija, ki nas je v začetku drugega ocenjevalnega obdobja presenetila in zahtevala od nas nov način opravljanja šolskih in obšolskih obveznosti. S sošolci, razredničarko, ravnateljem in učitelji smo se lahko videvali le od doma – prek interneta.

Leto 2019/20 mi je najljubše do zdaj. Med šolanjem od doma zjutraj zgodaj vstanem in začnem z opravljanjem obveznosti po urniku. Vadim klarinet. Berem. Berem sicer večinoma zvečer. V tem času veliko kuham, se zadržujem zunaj, zelo rad kosim travo okoli hiše in se družim s starši. Čez dan ali zvečer pogledam poročila 😊, da izvem kaj novega. Sicer rad gledam kuharske oddaje in filme. 

Svit Rozman vadi igranje na klarinet. Vir: Osebni arhiv
Svit Rozman vadi igranje na klarinet. Vir: Osebni arhiv

Del šolskega leta je tudi skupinsko fotografiranje s sošolci!

Ker se med šolanjem od doma ne moremo skupaj fotografirati, smo se v našem razredu domislili, da bomo zbrali slike sošolcev in razredničarke ter pripravili kolaž.

Slika bo zaradi razmer toliko bolj posebna in nam bo v spominu ostala za vse življenje. Ohranjala bo spomine na mlade šolske dni. Spominjal se bom zaprtja šol zaradi novega koronavirusa in bolezni COVID-19 in zaradi najboljše učiteljice Marinke Pezdevšek (vsi v razredu jo imamo radi).

Učiteljica Marinka nas je naučila veliko novega na zabaven način, zato mi je zelo pri srcu. Sedaj ob šolanju na daljavo nas večkrat pokliče prek videoklica, pisna navodila pa je popestrila s svojo podobo – avatarjem.    

Svit Rozman. Vir: Osebni arhiv
Svit Rozman. Vir: Osebni arhiv

Anketa o pomenu razredne fotografije

Kot predsednik razreda sem vprašal svoje sošolce in razredničarko, kaj jim pomeni skupinska fotografija.

Razredničarka Marinka Pezdevšek: Šolsko leto 2019/20 mi bo pustilo velik pečat. Prvič v času svojega službovanja sem se srečala s poučevanjem na daljavo. Sprva me je spreletel občutek tesnobe, ker vas ne bom več srečevala v živo. Kako vam bom sploh lahko posredovala snov, da boste odnesli čim več? Saj veš, drugo leto vstopate na predmetno stopnjo in želim si, da s sabo odnesete čim več znanja, čeprav to ni klasičen pouk v učilnici, kot smo ga bili vajeni. Ves čas pouka na daljavo tudi razmišljam, kako bi vam učencem pustila neko sled, spomin na to obdobje šolanja. S tvojo mamico Matejo, ki je letos tudi predstavnica sveta staršev našega oddelka, sva prišli na idejo, da pripraviva skupinsko fotografijo. Prijazno je ponudila pomoč. Izmenjali sva ideje in takoj je bila pripravljena izdelati kolaž s fotografijami učencev. Starši so fotografije otrok posredovali njej in nastal je en res lep izdelek. Veš, zelo sem vesela, saj bom imela spomin na vas učence tudi iz tega obdobja, obdobja novega koronavirusa.

Vito: Všeč mi je, da bomo tudi letos imeli sliko za konec šolskega leta.

Sara: Skupinska slika mi pomeni veliko, saj se s tem lahko spominjam, kakšni smo bili.

Jon: Skupinska slika mi pomeni zelo veliko, saj je spomin na pretekle čase. In ko jih gledam, se spomnim vseh starih sošolcev.

Zoya: Meni skupinska slika pomeni en velik spomin na sošolce in učitelje. Veliko mi pomeni tudi, ko jih gledam in se smejim.

Nina: Skupinska slika mi veliko pomeni. Je zelo lep spomin, ki si ga lahko pogledam tudi, ko bom starejša. Slika je spomin na čas, ko smo morali ostati doma in se navaditi drugačnega učenja.

Ula: Zelo sem vesela, da imamo skupinsko fotografijo petega razreda, ne glede na to, da smo šolske klopi morali predčasno zapustiti zaradi virusa.

Tilen: Meni bo skupinska slika pomenila največ, da se bom spomnil sošolcev iz 5. razreda.

Katarina: Skupinska slika mi pomeni veliko, saj je velik spomin na 5. razred. Sploh pa v času novega koronavirusa, ko nismo bili veliko v šoli. Tako bom imel vsaj en velik spomin.

Svit K.: Zelo mi je všeč, da kljub karanteni imamo skupinsko sliko.

Nace: Zelo sem vesel, da bomo imeli skupinsko sliko.

Ob tej priložnosti vse svoje sošolce in učitelje lepo pozdravljam. Posvečam jim pesem Dober občutek, ki je nastala na podlagi maminih Nasvetov za uspešno delo od doma.

Svit Rozman, 5. b, OŠ Franja Malgaja Šentjur

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.