Časoris

Joker Out in nepozabna noč v Stožicah

Joker Out, ena izmed najbolj prepoznavnih in vplivnih rock skupin svoje generacije, je prejšnji teden prevzela oder Stožic in navdušila svoje zveste oboževalce.

Koncert, ki je trajal približno dve uri, je bil resnično nepozaben glasbeni dogodek.

Z vrhunsko izvedbo so člani skupine v tej prelomni točki svoje kariere zares pokazali, zakaj so postali legendarni v svetu rock glasbe.

Vokalist je navdušil z močnim glasom, kitarski rifi so bili energični, bas linije gladke, bobnar pa je držal ritem z natančnostjo.

Močno so me navdušili saksofonisti in trobentači, ki so se skupini pridružili pri nekaterih pesmih. Njihova virtuoznost me je očarala in dodala dimenzijo koncertu.

Skupaj so ustvarili edinstveno zvočno kuliso, ki je poslušalce odločno popeljala skozi celoten nastop.

Odrska prezenca je bila naravnost impresivna. Že sam prihod članov skupine na oder v opaznih oblekah je takoj pritegnil pozornost. Uporaba luči, velikih ekranov in projekcij je dodala globino nastopu.

Skupina je bila popolnoma v sožitju z občinstvom. Ta medosebni odnos je bil opazen ves čas. Joker Out niso samo izvajali pesmi, temveč tudi komunicirali z oboževalci na oseben način, kar je ustvarilo edinstveno vzdušje.

Seznam pesmi je zajemal tako nove uspešnice kot tudi starejše hite, kar je zadovoljilo tako zveste oboževalce kot tudi tiste, ki so morda prvič obiskali njihov koncert.

Občinstvo je eksplodiralo v aplavz, ko je skupina izvedla svojo evrovizijsko uspešnico. Poleg tega so presenetili tudi z izvedbo svoje nove pesmi Sunny Side of London.

Kot glasbenica že nekaj let spremljam njihovo pot. Skozi leta sem občudovala, kako je skupina nenehno napredovala tako v tekstih pesmi kot v aranžmajih, obenem pa ohranjala svojo pristnost in ni podlegla komercialnim pastem.

Kot članica banda Capuchini že dolgo nosim ambicijo, da bi dosegla podoben vpliv in sledila poti, ki jo tlakuje skupina. Njihova glasba in predanost ustvarjanju sta mi bila vedno vzor.

Na koncertu sem pridobila še več navdiha za nadaljnje ustvarjanje. Vložili bomo trdo delo, da bi en dan morda tudi sami zaigrali kot Joker Out pred izjemno veliko publiko.

Tako sem kot oboževalka in umetnica doživela koncert kot nepozabno izkušnjo, ki me bo še dolgo navdihovala na lastni ustvarjalni poti.

Koncert v Stožicah je potrdil, zakaj je to ena izmed naših največjih rock skupin. Njihova glasba, izvedba in odrski nastop so preprosto nepozabni.

Če ste slučajno zamudili ta koncert, vam srčno priporočam, da si priskrbite karte za naslednjega.

Katja Košir, 4. letnik, Škofijska klasična gimnazija – Zavod sv. Stanislava

***

Želiš deliti svojo zgodbo z nami? Piši nam na urednistvo@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Podprite Časoris ozka pasica Časko

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.