fbpx
Časoris
Bronasti košarkarji z OŠ Pirniče. Vir Arhiv OŠ Pirniče
Bronasti košarkarji z OŠ Pirniče. Vir Arhiv OŠ Pirniče

Izjemen uspeh košarkarjev OŠ Pirniče

Finalni košarkarski turnir za ekipe osnovnih šol je bil 20. 5. v športni dvorani v Medvodah. Učenci OŠ Pirniče smo se ga udeležili, saj so fantje z naše šole prišli med 3 najboljše osnovnošolske ekipe v Sloveniji. Mlajši dečki so na koncu osvojili tretje mesto v državi.

Naša šola je tudi najmanjša šola, ki se je kdajkoli uvrstila v finale tega tekmovanja. Ta zgodovinski podatek nam je zaupal trener šolske reprezentance g. Povše. 

Športni dogodek se je slovesno začel s predstavitvijo ekip OŠ Pirniče, OŠ Simona Jenka Kranj in OŠ Rudolfa Maistra Šentilj. Po himni so nas nagovorili ravnatelj Janez Sečnik, podžupan Medvod Ivo Rep, predstavnica zavoda Sotočje Špela Kolarič in predstavnik Košarkarske zveze Slovenije Matic Vidic. 

Najprej sta se ogreli ekipi OŠ Pirniče in OŠ Simona Jenka Kranj. Navijači smo tedaj lahko gledali plesni nastop učenk 9. razreda OŠ Pirniče. Hip-hop točko so nam zaplesale Tajda Tomšič, Brina Breška in Neja Ivanovič Ločniškar.

Tekmovanje se je začelo ob 11.00.

Prva tekma ni bila posebej zanimiva, saj so imeli učenci OŠ Simona Jenka Kranj ves čas pobudo. Celotno igro so nadgrajevali razliko, ki je na koncu znašala 18 točk. Nekaj minut pred koncem pa se je zgodil dokaj nenavaden dogodek. Žoga se je ob izvajanju meta za 3 točke zataknila na košu.

Z gotovostjo lahko trdimo, da je bil najboljši igralec tekme Mark Povše (OŠ Pirniče), ki je dosegel večino točk za svoje moštvo. Tekma se je končala z rezultatom 40 : 58. Prva tekma se je odvijala skoraj brez osebnih napak, kar sta v svoji izjavi omenila tudi glavna sodnika tekme. Po tekmi je 2. najboljši igralec pirniškega moštva Bor Krese povedal, da ni bil najbolj zadovoljen s svojo igro, saj jo je moral predčasno končati zaradi 5 osebnih napak. 

Tekma OŠ Simona Jenka Kranj in OŠ Rudolfa Maistra Šentilj je bila veliko bolj izenačena. Največja prednost, ki so si jo Štajerci priigrali, je bila 10 točk. Tekma se je odločala v zadnji tretjini. Z razliko 7 točk je na koncu zmagala OŠ Rudolfa Maistra Šentilj (48 : 55), ki je imela tudi zelo bučno podporo navijačev s tribune.

Tretja in zadnja tekma je bila za nas spet bolj zanimiva, saj so svojo zadnjo tekmo igrali košarkarji naše šole.

Lahko rečemo, da je bila to tekma polna preobratov in vseskozi razburljiva in izenačena. Naši košarkarji so zaigrali proti košarkarjem OŠ Rudolfa Maistra Šentilj. Prvo izenačenje smo dosegli že pri peti točki, ko je Bor Krese zadel met za dve točki. V nadaljevanju je OŠ Pirniče kar nekaj časa zaostajala za 1 do 4 točke.

Bolj je šla tekma h koncu, bolj je bilo zanimivo. Vzporedno se je namreč stopnjevalo tudi vzdušje in navijanje na tribunah. Navijači domačih so bili v absolutni prednosti, med glasnim spodbujanjem in športnim navijanjem je bilo slišati celo neuradno šolsko himno.

Najbrž je tudi ta energija doprinesla k temu, da so Pirniče izenačile in nekaj časa celo vodile. Vse pa je šlo navzdol, ko je bil izključen Mark Povše, saj je napravil že peto osebno napako.

Na koncu je OŠ Rudolfa Maistra Šentilj zmagala še drugo tekmo, in sicer z rezultatom 51 : 59. 

Končni vrstni red je bil znan takoj po končnem žvižgu sodnika. OŠ Rudolfa Maistra Šentilj, ki je dobila obe tekmi, je postala šolski prvak v košarki. Na drugo mesto so se uvrstili košarkarji OŠ Simona Jenka Kranj in na tretje OŠ Pirniče. 

To je bil en zelo lep športno obarvan dan. Vsi košarkarji in navijači smo domov odhajali veseli in zadovoljni. 

                                                                                                                                                       Mateja Šmelcer, 9. razred, OŠ Pirniče

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Clear
19°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa