Časoris

»Glasba mi je nekaj neprecenljivega«

Igram kitaro, prečno flavto in klavir. Petja se učim že dobri dve leti. Kadar igram ali pojem, se zame ustvari povsem nov in drugim nepoznan svet, v katerem se počutim varno in sem lahko zares jaz. Glasba mi pomeni nekaj neprecenljivega, saj z njo izražam čustva. Kadar sem na odru, se počutim domače in občutek je neopisljivo dober.

Njena strast so že od nekdaj igralstvo, manekenstvo in glasba. Vir: arhiv festivala
Njena strast so igralstvo, manekenstvo in glasba. Vir: arhiv festivala

Menim, da je treba slediti svojim sanjam ne glede na to, kaj pravijo drugi, in se zanje boriti in seveda trdo delati. Veliko šteje, če človek zna svoje odločitve in mnenja argumentirati, saj s tem pojasnjujemo naša razmišljanja. Rada imam posebne ljudi, ki imajo svoje mnenje in ostanejo  zvesti sami sebi ne glede na to, kaj pravijo drugi. Občudujem tiste, ki si upajo izstopati in biti drugačni, saj je za to potrebnega veliko poguma. Ljudje se lahko drug od drugega ogromno naučimo ravno zato, ker smo si tako različni.

Zelo dolgo sem iskala način, kako izraziti svoja čustva, saj jih nisem znala opisati in povedati na glas. Začela sem pisati svoja besedila, ki mi predstavljajo nekakšno posebno zgodbo. Eno z naslovom Tvoj pogled sem napisala in izdala pred kratkim.

Najraje pišem, kadar sem žalostna. Svoje občutke najraje zlijem na prazen papir zelo pozno ponoči. Kadar poslušam glasbo, sem zelo pozorna na besedilo, melodijo, izvedbo in barvo glasu. Rada imam glasbo, ki ima za seboj nekakšno zgodbo in jo lahko občutiš. Svojo pesem Tvoje slike pa sem izbrala glede na melodijo, ki me je takoj začarala, piko na i pa je dodalo še besedilo. Za pesem smo posneli tudi videospot, ki sem ga zasnovala in posnela sama s pomočjo prijateljev.

Lani sem se udeležila Blejskega zlatega mikrofona in prišla v finale. Letos sem osvojila pokal za najboljšo interpretacijo na festivalu Fens v Kopru s svojo pesmijo Tvoje slike. Prišla sem tudi v finale festivala Golden Voice na Malti in osvojila peto mesto, sem pa tudi v super finalu v Ukrajini, kjer izbor tekmovalca še vedno poteka.

Na Glas mladih sem se prijavila, saj se mi je zdela odlična priložnost in izkušnja na moji glasbeni poti. Čeprav ni potekal v živo na odru, je bila to zame neverjetna izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabila. Snemanje doma mi ni bilo novo, saj sem že pred tem posnela svoje pesmi za nekatere festivale v tujini.

Neskončno si želim, da bi uspela v glasbi in da bi bil to nekoč tudi moj poklic. Za svoje sanje sem pripravljena zelo trdo delati in se zanje boriti ne glede na vse. Da najdeš nekaj, kar te izpolnjuje in brez tega ne znaš živeti, je zame nekaj posebnega.

Zavedam se, kako težka, polna padcev, vztrajanja in odrekanja bo pot. A je vredno, ko enkrat ugotoviš, kaj je tisto, kar si zares želiš. In to je pri meni umetnost.

Lina Cigler, deveti razred, OŠ Koroških jeklarjev, Ravne na Koroškem

Barbara

Petrovčič je novinarka. Rada bere, a še vedno ne ve, kateri je njen najljubši žanr. Še raje potuje in spoznava nove ljudi, njena največja želja pa je, da bi znala govoriti vse jezike tega sveta.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.