Časoris
Rok Trkaj je navušil mlade, ministrico pa Rok in uspešni mladi. Vir: Arhiv MIZŠ
Rok Trkaj je navušil mlade, ministrico pa Rok in uspešni mladi. Vir: Arhiv MIZŠ

Ferrari v Slovenski hiši

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Spremljate kaj v teh dneh zimske olimpijske igre v Pjongčangu? Navijate za naše zimske junakinje in junake?

Potem ste se gotovo zelo razveselili srebrne medalje Jakova Faka. Tudi ministrica Maja je bila minuli teden v Južni Koreji, kjer je skupaj s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdanom Gabrovcem in državno sekretarko na ministrstvu za gospodarstvo Evo Štravs Podlogar odprla Slovensko hišo. Tam sta bila tudi nekdanji sekretar Organizacije združenih narodov Ban Ki Mun in dolgoletni šef Ferrarijeve ekipe Jean Todt.

In kako je gospod Todt sploh izvedel za Slovensko hišo? Na letališču v Parizu, kjer sta z ministrico Majo čakala na polet proti Južni Koreji, je ministrico ogovoril. Ta ga je povabila v Slovensko hišo, on pa je povabilo sprejel.

In še ena zanimivost: Ban Ki Mun, nekdanji sekretar Organizacije združenih narodov je na odprtju Slovenske hiše prisotne nagovoril s pozdravom v slovenščini.

Slovenska hiša predstavlja v Južni Koreji našo deželo kot zanimivo turistično točko na zemljevidu sveta. V njej se zbirajo športniki, gospodarstveniki, novinarji, odprta pa je tudi za vsakogar, ki pride mimo in ga zanima Slovenija. Ob osvojitvi srebrne kolajne Jakova Faka so zvečer pripravili simpatično krajšo slovesnost. Veselo je bilo.

Sprejem za izjemne mlade

Ministrica Maja je na Brdu pri Kranju konec januarja sprejela kar tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov ter njihovih mentoric in mentorjev, ki so lani na mednarodnih tekmovanjih iz znanj dosegli odlične rezultate. Lepo je bilo videti toliko uspešnih mladih. Na dogodku je mlade navdušil raper Trkaj. Znanje gradi svet, je bilo na sprejemu sporočilo ministrice mladim. Trkaj pa je dejal: »Da rože rastejo, potrebujejo energijo. Tako tudi naše glave domišljijo.«

Zimske počitnice trkajo na vrata

Se že veselite zimskih počitnic? Kot kaže, bo snega za zimske vragolije dovolj. Zato odložite šolske torbe in čim prej stecite ven! Uživajte!

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.