Časoris
Nuša Bohak. Vir: osebni arhiv
Nuša Bohak. Vir: osebni arhiv

Faca septembra: Nuša Bohak

Septembra ste se otroci ponovno privajali na šolo. Bolj kot v pisanju in strmenju v računalniški zaslon ste uživali zunaj v toplih jesenskih dneh.

Nabor kandidatov za faco meseca je zato nekoliko manjši.

Faca leta 2021


V ožji izbor sta se tokrat uvrstili:

  • novinarka, pesnica, športnica, glasbenica in fotografinja Nuša Bohak, učenka 8. razreda OŠ Polzela, ki redno objavlja v šolskem časopisu, občinskem časopisu Polzelanu in v Šoštanjskem časopisu List na spletu. Letos je začela objavljati tudi v Pilu in seveda v Časorisu. Odzvala se je našemu povabilu za sodelovanje v izzivu #MojaGlobalnaPrijateljstva in napisala, zakaj si želi obiskati Singapur;
  • plezalka Sara Čopar, šestnajstletna svetovna in evropska mladinska prvakinja v težavnostnem plezanju in v kombinaciji ter svetovna podprvakinja v balvanskem plezanju.
Faca septembra. Vir: Časoris

»Tudi sam sem obiskal Singapur. V živo šele prav začutiš in zavohaš mesto. Greš na cesto, vlaga, vročina, pogovarjaš se z ljudmi (tudi s taksisti), poskušaš njihovo hrano (ne v raznih verigah s hitro prehrano), sprašuješ, opazuješ, pomniš in potipaš utrip mesta. Vse je veliko drugače kot prek spleta in televizije. Žvečilke pa so res največji sovragi,« je svoj glas utemeljil pisatelj Primož Suhodolčan.

Novinarka in urednica Darja Groznik je dodala, da Nuši želi, da čim prej obišče Singapur.

Zmagovalki iskreno čestitamo in ji želimo še čim več spisanih zgodb!

***

Časorisu tudi v letu 2021 zbiramo predloge za faco meseca.

Med predlaganimi strokovna žirija – novinarka in urednica Darja Groznik, predsednica ZPMS, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, mlada voditeljica, igralka in atletinja Taja Zidanšek in urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc – izbere osebo, ki nas je najbolj navdušila in ki postane faca meseca.

Tudi ti lahko predlagaš kandidate za faco meseca!

Kako? Svoj predlog pošlji na naslov urednik@casoris.si ali pa nam ga posreduj v zasebnem sporočilu na Facebooku.

Častni pokrovitelj izbora Faca leta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.