fbpx
Časoris
Turnir šampionov WSC. Foto: Nastja Müller
Na turnirju šampionov WSC (z leve) Samo, Mina in Adriana. Foto: Nastja Müller

Faca novembra: Adriana Golub, Samo Medic in Mina Ravbar

V Časorisu smo morali kar pohiteti, če smo želeli pravočasno, še pred slovesno podelitvijo priznanj faca leta 2019, ki bo 16. 12. 2019 v Predsedniški palači v Ljubljani, izbrati faco novembra.

Faca leta 2019. Vir: Časoris

In kdo so bili otroci, ki so nas navduševali minuli mesec?

V ožji izbor za faco novembra so se uvrstili:

  • Daniel Sami Blažič, nadarjeni tretješolec z Gimnazije Vič, ki je razmišljal o tem, kaj bi morala država narediti na področju nadarjenih otrok, da bi se razlike med otroki zmanjševale, ne pa povečevale;
  • Adriana Golub, Samo Medic in Mina Ravbar, devetošolci z OŠ Hinka Smrekarja, ki so se po uspešnem nastopu na regionalnih tekmovanjih uvrstili na turnir šampionov v svetovnem pokalu znanja in obiskali univerzo Yale v ZDA;
  • Miha Kosanc, devetošolec z OŠ Franceta Bevka, ki je zmagal na državnem tekmovanju v logiki v kategoriji devetih razredov, obenem pa je tudi uspešen matematik in odbojkar;
  • Gal Pečko in Enej Kac, šestošolca z OŠ Franceta Bevka, ozaveščena okoljevarstvenika, ki sta s prispevkom o uspešni spletni kampanji 20 milijonov dreves, ta je povezala množico youtuberjev in direktorjev tehnoloških podjetij, želela opozoriti, da moramo vsi po svojih močeh skrbeti za prihodnost planeta.
Faca novembra. Vir: Časoris

Izbor je bil spet tak, da je imela komisija težko delo. A nazadnje se je bilo treba odločiti in komisija je za face meseca tokrat izbrala devetošolce, ki so odpotovali v ZDA: to so Adriana Golub, Samo Medic in Mina Ravbar.

Vsem nominirancem in zmagovalcem iskreno čestitamo!

***

Časorisu skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) tudi v letu 2019 zbiramo predloge za faco meseca.

Med predlaganimi strokovna žirija – novinarka in urednica Darja Groznik, ki je tudi predsednica ZPMS, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, vlogerka Rebeka Tomc in urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc – izbere osebo, ki nas je najbolj navdušila in ki postane faca meseca.

Facam meseca bomo ob koncu leta na slovesnem dogodku podelili še posebno priznanje faca leta 2019.

Tudi ti lahko predlagaš kandidate za faco meseca!

Kako? Svoj predlog pošlji na naslov urednik@casoris.si ali pa nam ga posreduj v zasebnem sporočilu na Facebooku.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly cloudy
25°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa