Časoris
Prireditev Faca leta 2022. Foto: Luka Dakskobler
Prireditev Faca leta 2022. Foto: Luka Dakskobler

Faca leta je priznanje, ki pomeni ogromno

Na prireditev Faca leta 2022 sem bila vabljena kot Časorisova mlada novinarka.

Časorisovi mladi novinarji. Ilustracija: Nina Semolič
Časorisovi mladi novinarji. Ilustracija: Nina Semolič

To je bil moj tretji obisk predsedniške palače in srečanje s predsednikom.

Ko sem se letos zopet udeležila prireditve, sem v mislih podoživela občutke lanskega sprejema, kar mi je zvabilo nasmeh na obraz in me toplo pogrelo pri srcu.

Faca leta je priznanje, ki otrokom da vedeti, da so ustvarjalni, veliki, posebni, izjemni in da so lahko za vzor vsem svojim vrstnikom, pa tudi nam, svojim staršem in starim staršem.

Predsednik države Borut Pahor, častni pokrovitelj izbora Faca leta

Prireditev Faca leta poteka že vse od leta 2018.

Komisija, v kateri so predsednica ZPMS Darja Groznik, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, gimnazijka Taja Zidanšek in odgovorna urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc, vsak mesec izbere otroka, ki je navdušil oz. zaradi nečesa izstopa iz povprečja.

Prireditev Faca leta 2022. Foto: Luka Dakskobler
Prireditev Faca leta 2022. Na fotografiji so dr. Sonja Merljak Zdovc, faca septembra Jan Matos (»Kačman«) in predsednik države Borut Pahor. Foto: Luka Dakskobler

Tudi letošnji izbor je bil zelo raznolik.

Spoznali smo Kačmana (ta vzdevek je dobil oboževalec kač), dečka, ki riše stripe, poliglotko, ukrajinske glasbenike, matematika, deklico, ki je premagala raka, in mnoge druge.

Prepričana sem, da si prav vsak izmed njih zasluži to priznanje, saj se ukvarja z nečim neobičajnim, izkazuje nadarjenost na svojem področju, predvsem pa v svoje delo vlaga veliko truda.

Faca leta je posebno priznanje, ki pomeni ogromno.

Kot prejemnica priznanja faca leta v lanskem letu lahko zagotovim, da nagrada predstavlja dober opomin na to, da je to, kar delaš, dobro.

Da sem bila povabljena na prireditev, mi je bilo v veliko čast. Boljšega zaključka mojega prvega leta v vlogi Časorisove mlade novinarke si ne bi mogla predstavljati.

Otroci, prejemniki priznanja Faca leta 2021. Foto: Mankica Kranjec
Prejemniki priznanja faca leta 2021. Nuša Bohak je šesta z leve v drugi vrsti. Foto: Mankica Kranjec

Letos sem napisala veliko člankov (ta je že petindvajseti!), spoznala veliko ljudi, predvsem pa sem se ogromno naučila in pridobila izkušnje, ki mi bodo vedno prišle prav.

To mi ne bi uspelo brez mojih odličnih Časorisovih mentoric. Pomagajo mi pripraviti članke, kakršne berete vi, dragi bralci.

Prireditev Faca leta 2022 mi je vlila novo motivacijo. Se že veselim, da bom (upam, da) razveseljevala bralce in si širila svoja obzorja tudi v letu 2023!

Podprite Časoris - poljubno

Nuša

Bohak je članica ekipe Časorisovih mladih novinarjev. Z novinarstvom se ukvarja že nekaj let, najraje pa piše intervjuje. Obožuje vse, kar je na kakršen koli način povezano z Evrovizijo. V prostem času piše tudi pesmi, se druži s prijatelji in obožuje spoznavanje novih ljudi.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.