Časoris
Anita Shehu. Foto: Anže Sobočan
Anita Shehu. Foto: Anže Sobočan

Faca junija: Anita Shehu

Junij je v šolah običajno pester mesec, poln zanimiv dogodkov. Nič nenavadnega torej, če je bilo spet težko izbrati faco meseca.

Faca junija

V juniju so nas navdušili:

  • Šestošolec z OŠ Šenčur Kajetan Dulmin, ki se je lotil snemanja videofilmov z razlago šolske snovi,  ker so bili videi z razlago, ki jih je dobil med šolanjem na domu, slabi. Začel je s sklanjatvami, a se pri njih ni ustavil.
  • Victor Jamšek, šestošolec z OŠ Franca Rozmana Staneta, ki je znal tenkočutno opisati, kako na šolo in njene učence vpliva, da imajo v šoli klavir, na katerega lahko vsakdo igra.
  • Anita Shehu, sedmošolka z OŠ Koper, ki je zarepala v videu o delu prostovoljk z učenci na OŠ Koper in tako v praksi prikazala, kako koristno in pomembno je aktivno in načrtno delo z otroki priseljenci za njihovo dobrobit pa tudi za širšo skupnost. 

Težko smo se odločili, a izbrali smo lahko le enega in komisija se je nazadnje odločila, da faca junija postane Anita Shehu.

»Tega je premalo. Če veliko potujemo po svetu, vidimo, da smo ljudje povsod enaki. Veseli, žalostni, zaljubljeni, prijateljski … ali pa tudi ne. Nič zato. Z odprtim srcem in nasmehom se lahko pride povsod.«

Vsem nominirancem in zmagovalki Aniti iskreno čestitamo!

Faca leta 2020

***

V Časorisu skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) tudi v letu 2020 zbiramo predloge za faco meseca.

Med predlaganimi strokovna žirija – novinarka in urednica Darja Groznik, ki je tudi predsednica ZPMS, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, mlada voditeljica, igralka in atletinja, osmošolka Taja Zidanšek in urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc – izbere osebo, ki nas je najbolj navdušila in ki postane faca meseca.

Facam meseca bomo ob koncu leta na slovesnem dogodku podelili priznanje faca leta 2020.

Tudi ti lahko predlagaš kandidate za faco meseca!

Kako? Svoj predlog pošlji na naslov urednik@casoris.si ali pa nam ga posreduj v zasebnem sporočilu na Facebooku.

Častni pokrovitelj izbora Faca leta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.