Časoris
Sofia Yavorska. Vir: Music for the Future
Sofia Yavorska. Vir: Music for the Future

Faca julija: Sofiia Yavorska in mladi ukrajinski glasbeniki

Julij je minil, kot bi trenil, mladi pa ste vseeno našli čas in energijo za nove dosežke!

Faca leta 2022

Nominacije za faco meseca gredo tokrat, po naključju, samim dekletom:

  • Sofii Yavorski, 16-letni glasbenici in članici ukrajinskega mladinskega orkestra Music for the Future, ki pravi, da ji ukvarjanje z glasbo tako daleč od doma pomaga, da se počuti mirno in varno;
  • Rebeki Duščak, devetošolki z OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, ki je postala zlata bralka in ki pravi: Hitro po knjigo v trgovino, branje je od vseh stvari najbolj fino!;
  • Uli Drobnič, devetošolki z OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, ki je postala zlata bralka. Sprva ni rada brala, potem pa je naletela na pravo knjigo in postala strastna bralka, saj z branjem ustvarja svoj še nezačrtan svet;
  • Živi Gregorič, osmošolki z OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, ki je na koncertu plesala z Måneskini ter svoje doživetje slikovito, osvežujoče in navdihujoče popisala za Časoris.
faca julija

Tudi komisija je sredi poletja dala možgančke na pašo, a na koncu vseeno našla čas za glasovanje. Odločila se je, da faca meseca postane Sofiia Yavorska in v njenem imenu vsi mladi ukrajinski glasbeniki, ki so prišli k nam.

Ob tej priložnosti vsem čestitamo in želimo še veliko uspešnih glasbenih nastopov!

Manca Trček. Vir: Osebni arhiv
Manca Trček. Foto: osebni arhiv

S tem pa se delo naše komisije še ni končalo. Odločila se je namreč, da posebno Časorisovo priznanje podeli Manci Trček, naši sodelavki. Manca je kot prostovoljna gasilka pomagala gasiti največji požar v zgodovini naše države, ki je sredi julija prizadel Kras, ter svojo požrtvovalno izkušnjo predstavila v Časorisu.

Priznanja ponavadi podeljujemo otrokom, ona pa je že študentka, vendar je njen letnik najmlajši, ki je sploh lahko sodeloval pri gašenju omenjenega požara.

Manca, bravo, ponosni smo nate! 🙂

***

Časorisu tudi v letu 2022 zbiramo predloge za faco meseca.

Med predlaganimi strokovna žirija – novinarka in urednica Darja Groznik, predsednica ZPMS, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, gimnazijka Taja Zidanšek in urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc – izbere osebo, ki nas je najbolj navdušila in ki postane faca meseca.

Tudi ti lahko predlagaš kandidate za faco meseca!

Kako? Svoj predlog pošlji na naslov urednistvo@casoris.si ali pa nam ga posreduj v zasebnem sporočilu na Facebooku.

Častni pokrovitelj izbora Faca leta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Podprite Časoris - poljubno

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.