Časoris
Junior ambasadorka Unicefa Izabela Škornik je v državnem zboru spregovorila o duševnih težavah otrok. Foto: Unicef Slovenija
Junior ambasadorka Unicefa Izabela Škornik za govorniškim odrom v državnem zboru. Foto: Unicef Slovenija

Faca decembra: Izabela Škornik

Dočakali smo novo leto 2023, a imamo še nekatere »dolgove« iz starega leta. Razglasiti moramo še zadnjo faco meseca preteklega leta.

Faca leta 2022
Faca leta 2022

Nominiranke in nominiranci za decembrsko faco so:     

  • Izabela Škornik, dijakinja 2. letnika Gimnazije Bežigrad, ki je Unicefova junior ambasadorka. Zavzema se za postavitev duševnega zdravja mladih v ospredje. Pomagala je oblikovati konkretne pobude, ki so jih predali štirim ministrstvom. Konec novembra je zaskrbljujoče stanje predstavila na seji državnega zbora in del seje tudi simbolično vodila. Odraslim sporoča, da so otroci in mladostniki pomembni soustvarjalci današnjega in jutrišnjega dne;
  • Maj Soklič, dijak 3. letnika Gimnazije Kranj, je v prispevku za Časoris opisal koncentracijsko taborišče Auschwitz in vse grozote, ki so se tam dogajale. Po tem, ko so ga obiskali, so na šoli skupaj z drugimi dijaki mednarodne mature pripravili razstavo Delo ali smrt za svobodo? »S to razstavo si srčno prizadevamo, da se taki zločini ne bodo nikoli več zgodili,« je poudaril;
  • Gaj Črnič, osmošolec z Osnovne šole Mirana Jarca, je v vlogi mladega Erika nastopil v prvem slovenskem božičnem filmu Kapa. Vloga mu je na začetku povzročala nekaj preglavic, saj sta si z likom precej različna, na snemanju pa je zelo užival, čeprav je bilo naporno. Na šoli ima tudi status mladega perspektivnega umetnika.
faca decembra

Komisija je bila tudi tokrat enotna: faca decembra je Izabela Škornik, borka za pravice mladih. Še posebej poudarja pomen njihovega duševnega zdravja.

Draga Izabela, iskrene čestitke in veselo ustvarjaj še naprej! Čestitke tudi drugima nominirancema.

***

Časorisu tudi v letu 2023 zbiramo predloge za faco meseca.

Med predlaganimi strokovna žirija – novinarka in urednica Darja Groznik, predsednica ZPMS, pisatelj Primož Suhodolčan, psihologinja Mateja Štirn, gimnazijka Taja Zidanšek in urednica Časorisa dr. Sonja Merljak Zdovc – izbere osebo, ki nas je najbolj navdušila in ki postane faca meseca.

Tudi ti lahko predlagaš kandidate za faco meseca!

Kako? Svoj predlog pošlji na naslov urednistvo@casoris.si ali pa nam ga posreduj v zasebnem sporočilu na Facebooku.

Podprite Časoris ozka pasica Časko

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly clear
-5°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.