Časoris
Evropski dan jezikov je na šoli potekal zabavno, raznoliko in ustvarjalno, zdi pa se mi, da so se učitelji še posebej potrudili, da je delo bilo zanimivo za nas in za našo starost, pravi Nuša. Fotografija je simbolična. Vir: Pexels
Evropski dan jezikov je na šoli potekal zabavno, raznoliko in ustvarjalno, zdi pa se mi, da so se učitelji še posebej potrudili, da je delo bilo zanimivo za nas in za našo starost, pravi Nuša. Fotografija je simbolična. Vir: Pexels

Evropski dan jezikov na OŠ Polzela

V okviru evropskega dneva jezikov, ki je potekal konec septembra, se je na naši šoli veliko dogajalo.

Prav vsi razredi smo sodelovali in ustvarjali na različne načine, mlajši so spoznavali osnove države, ki so jo raziskovali, starejši pa smo med drugim izdelovali jezikovne karte.

Pridružila sem se osmošolcem, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina. Naš cilj je bil učilnico spremeniti v večjezično, naš namen pa je bil, da na takšen način učilnico približamo učencem, katerih materni jezik ni slovenščina, pa tudi da se mi naučimo kakšno novo besedo v tujem jeziku.

Nemščina. Vir: Pexels
Vir: Pexels

Tako smo na listu dobili besedo v slovenščini, prevedli smo jo še v angleščino in nemščino, tri jezike pa smo si izbrali sami. Kasneje smo še narisali, kaj si predstavljamo pod pojmom jezikovna karta, in menim, da nam je več kot odlično uspelo.

Vse to smo počeli pod mentorstvom Mojce Kacjan, ki vsako leto poskrbi, da čisto vsak izmed šeststotih učencev na naši šoli tako ali drugače obeleži evropski dan jezikov.

Prvošolčki so spoznali, kako izraziti čustva v angleščini, in zapeli pesem Ko si srečen v angleški različici.

Osmošolci in devetošolci, ki hodijo k izbirnemu predmetu nemščina, so priredili t. i. POLZELSKO EVROVIZIJO, na šoli pa smo med drugim izvedli tudi anketo o najljubšem jeziku. Med učenci je najbolj priljubljena španščina, med učitelji pa slovenščina.

Evropski dan jezikov je na šoli potekal zabavno, raznoliko in ustvarjalno, zdi pa se mi, da so se učitelji še posebej potrudili, da je delo bilo zanimivo za nas in za našo starost.

Tako s(m)o lahko pri pouku nemščine uporabljali telefone, kjer smo uporabljali google translate, da smo lahko samostojno in na nam ljub način poiskali besede v več jezikih.

Lepo vabljeni k ogledu vseh dejavnosti, ki so se ta dan izvajale po šoli!

Nuša Bohak, 8. razred, OŠ Polzela

***

Želiš deliti svojo zgodbo z nami? Piši nam na urednik@casoris.si. Z veseljem jo bomo prebrali in objavili.

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Cloudy
2°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.