Časoris
Tradicionalni božični koncert GCC so mladi glasbeniki pripravili na spletu. Vir: Arhiv GCC
Tradicionalni božični koncert GCC so mladi glasbeniki pripravili na spletu. Vir: Arhiv GCC

Enostavno drugačen božič

Na Gimnaziji Celje-Center so prihajajoče praznike počastili s spletnim koncertom in tako poudarili pomen sobivanja za našo skupno prihodnost.

Mladi glasbenice in glasbeniki in njihovi mentorji so v šoli posneli suito #enostavnodrugačenBOŽIČ.

Na spletnem koncertu je sodelovalo sto glasbenikov in glasbenic, dijakov GCC. Vir: Arhiv GCC
Na spletnem koncertu je sodelovalo sto glasbenikov in glasbenic, dijakov GCC. Vir: Arhiv GCC

Danijel Berden, sicer učitelj glasbe na GCC in Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje, je v praznični glasbeni kolaž povezal znane slovenske skladbe, ki sta jih navdihnila božični čas in pričakovanje novega leta, ter jih priredil za mešani pevski zbor in instrumentalno zasedbo.

Tema letošnjega leta na GCC je Sobivanje. Povezuje številne projekte, medpredmetne povezave in vsebinske poudarke pri posameznih predmetih. Tudi s koncertom so poudarili pomen sobivanja za skupno prihodnost. Vir: Arhiv GCC
Tema letošnjega leta na GCC je sobivanje. Povezuje številne projekte, medpredmetne povezave in vsebinske poudarke pri posameznih predmetih. Tudi s koncertom so poudarili pomen sobivanja za skupno prihodnost. Vir: Arhiv GCC

Na koncertu so moči združili Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom prof. Davida Preložnika, Nonet GCC pod vodstvom prof. Barbare Arlič Kerstein, FaVoZa pod vodstvom prof. Gregorja Deleja in zasedba The Šlagers pod vodstvom prof. Saša Šonca.

Na GCC napovedujejo tudi tradicionalni novoletni koncert, ki bo predvidoma potekal »v živo«, in sicer 6. 1. v cerkvi sv. Duha v Celju.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Showers
2°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.