Časoris
Pogovor z Borutom Pahorjem sta moderirala dijaka Lara Škulj in Maj Bijol. Vir: Arhiv Gimnazije Kranj
Pogovor z Borutom Pahorjem sta moderirala dijaka Lara Škulj in Maj Bijol. Vir: Arhiv Gimnazije Kranj

Dan talentov na Gimnaziji Kranj

»… in ta del, ko se iščeš, je nekaj čudovitega.«

Borut Pahor

Ob deseti obletnici iniciative Inženirke in inženirji bomo je na Gimnaziji Kranj potekal četrti Dan talentov, dogodek, ki se intenzivno ukvarja z vprašanjem Kaj greš pa ti študirat. 

Ob jubileju projekta, katerega del je Gimnazija Kranj že od samega začetka, se je uvodne prireditve udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Slavnostni gost je po otvoritvi dogodka z venčkom zimzelenih slovenskih popevk v izvedbi združenih pevskih zborov Gimnazije Kranj spregovoril o svoji karierni poti, o svetu v prihodnosti in vlogi mladih v njem. Intervju z njim sta moderirala dijaka Lara Škulj in Maj Bijol.

Za glasbeno točko so poskrbeli združeni pevski zbori Gimnazije Kranj. Vir: Arhiv Gimnazije Kranj
Za glasbeno točko so poskrbeli združeni pevski zbori Gimnazije Kranj. Vir: Arhiv Gimnazije Kranj

V nadaljevanju so dijaki tretjih letnikov lahko izbirali med šestnajstimi uspešnimi in zanimivimi gosti. Med njimi so bili: Franci Petek, Danica Purg, Matej Mohorič, Boštjan Gorenc – Pižama

Pogovori z njimi so omogočili tudi navezavo stikov, saj so se odvijali v manjših skupinah. Strokovnjaki z različnih področij so dijakom iz prve roke predstavili svojo kariero, stroko, poklic in svojo zgodbo. 

Dan talentov na Gimnaziji Kranj. Vir: Arhiv Gimnazije Kranj
Dan talentov na Gimnaziji Kranj. Vir: Arhiv Gimnazije Kranj

»Dogodek se mi zdi odlična ideja za dijake, saj je pred nami odločitev, kaj bomo študirali, in tako tisti, ki imajo že izbran poklic, kot tisti, ki nimajo še nobene ideje, radi slišimo več o različnih smereh in uspešnih ljudeh. Zame kot povezovalko pa je to tudi izziv in vsakič nova zanimiva izkušnja. Priprava na intervju in nato javni pogovor pred občinstvom krepita naše govorniške sposobnosti, hkrati pa smo v stiku z izjemnimi ljudmi, ki so bili nekoč na našem mestu, sedaj pa nam lahko izkušeni predajajo nasvete o študiju, poklicu in življenju po gimnaziji nasploh,« pravi dijakinja Alja Šlenc, povezovalka ene od manjših okroglih miz. 

In ravno v tem je čar tega dogodka: sedeti pet metrov stran od nekoga, ki mu je uspelo, ki je kljub protitoku in vetru v prsi s strani tistih, ki so dvomili, vztrajno krmaril po poti, ki si jo je začrtal, v katero verjame in o kateri sanja.

Vito Grilc, 3. h, Gimnazija Kranj

Časoris

V Časorisu s svojimi zapisi in razmišljanji gostujejo tudi otroci, učitelji, ravnatelji, strokovnjaki in starši.
V prispevkih je zapisano njihovo mnenje, ki ne izraža nujno stališč uredništva.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.