fbpx
Časoris
Center znanosti. Vir: Arhiv Mizš
Center znanosti. Vir: Arhiv Mizš

Center znanosti išče ime

Hej, Časorisovke in Časorisovci!

Kako kaj preživljate to lepo jesen? Ste že nabirali gobe in kostanj? Ste opazili, v kakšne čudovite barve so se odela drevesa? Še 14 dni pouka, potem pa že jesenske počitnice. 🙂

Prepričani smo, da je med vami veliko takih, ki vas zanimajo naravni procesi okoli nas in bi radi vedeli, kako ti delujejo. Kako deluje elektrika, denimo, pa kako je sestavljeno človeško telo, kako daleč je vesolje …?

Vas zanimajo poskusi, ki nam pomagajo razumeti svet in kako nekaj deluje?

Če vas vse to zanima, naj vam povemo, da bomo v Sloveniji, natančneje v ljubljanskem Trnovem, do leta 2022 zgradili »Center znanosti«. Tam si boste lahko na enem mestu ogledali številne dosežke znanosti, ki bodo prikazani na zanimiv in poučen način.

Bi nam pomagali, da bo ta »Center znanosti« še boljši?

Vsi učenci in učenke sedmih, osmih in devetih razredov ste vabljeni, da predlagate, kakšno ime bi lahko imel tak center.

Do petka, 19. oktobra, imate osnovne šole čas, da se prijavite na natečaj za izbor imena »Centra znanosti«.

Predlogi za ime centra se bodo zbirali do 19. decembra.

Bodite kreativni, pripravite izdelek v obliki risbe, slike, kolaža, grafike, fotomontaže, stripa ali makete, nanj pa zapišite svoj predlog poimenovanja novega centra.

Komaj že čakamo na vse vaše predloge, saj verjamemo, da bodo vaše bistre glave zagotovo potuhtale kaj odličnega. In naj pri tem prišepnemo, da bodo najboljši predlogi tudi nagrajeni. 🙂

Bodite lepo, se kmalu spet beremo …

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
15°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa