Časoris
Upanje. Vir: Pixabay
Besede spodbude so spomladi do nas prodirale kot sončni žarki skozi meglico in nam pokazale pot, po kateri moramo stopati naprej. Vir: Pixabay

Časorisovi novi izzivi

V Časorisu smo izredno ponosni, da smo doslej uspešno previharili vse koronske viharje, s katerimi smo se soočali v letu 2020.

Tega brez vaše pomoči, drage bralke in bralci, ne bi mogli narediti.

Podprli ste nas, kot smo to najbolj potrebovali.

V prvem valu epidemije novega koronavirusa, ko smo ob grenko-sladkem praznovanju pete obletnice izhajanja resno preračunavali, ali lahko sploh še nadaljujemo izdajanje spletnega časopisa za otroke, ste nam pošiljali besede spodbude. Do nas so prodirale kot sončni žarki skozi meglico in nam pokazale pot, po kateri naj stopamo.

Podprli ste nas tudi z donacijami. Te so pomemben prispevek za ohranitev Časorisa. Letos jih je bilo skoraj desetkrat več kot prejšnja leta. Skupaj ste nam doslej namenili že 2.350,00 evrov.

Iz srca smo vam hvaležni za vso podporo!

V Časorisu smo si tudi sicer prizadevali, da bi zagotovili sredstva, ki jih potrebujemo za preživetje v letu 2020.

Pomembno priznanje našega dela so sredstva, ki so nam jih namenili v dveh mednarodnih organizacijah.

Avgusta je mednarodna neprofitna organizacija Internews Časorisu namenila 2.500,00 dolarjev iz sklada za pomoč medijem v času pandemije covida-19 Information Saves Lives: Rapid Response Fund.

Novembra pa smo iz sklada European Journalism COVID-19 Support Fund prejeli še 10.000,00 evrov podpore za objavo pisnih in video prispevkov za otroke med pandemijo covida-19.

EJC Covid-19 Support Fund

Z upanjem, pogumom in obilo optimizma zremo tudi v leto 2021. Obljubljamo, da se ne bomo predali.

V uredništvu smo že zavihali rokave in prvi video bo na našem kanalu na YouTubu decembra.

Pri pripravi nam lahko pomagaš tudi ti! Kako?

V tem videu bomo razmišljali, kako pregnati koronadolgčas.

Kaj počneš, da ti ni dolgčas? Imaš idejo, ki bi bila lahko zanimiva tudi za druge? Sporoči nam jo na urednik@casoris.si.

Morda bo prav tvoja vključena v video. Prav gotovo pa bomo vse ideje vključili v prispevek Kako lahko doma preganjam dolgčas.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Showers
3°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.