Časoris
Počitnice so tu in življenje je lepo! Hočem, da vsi moji prijatelji vidijo, da se imamo super! Ampak, ali je to res tako dobra ideja? Vir: Pixabay
Aplikacija BeReal uporabniku vsak dan ob naključni uri pošlje sporočilo, da je čas za BeReal oziroma dnevno fotografijo. Vir: Pixabay

Brez filtrov na družbenih omrežjih

BeReal je aplikacija, ki je nastala v letu 2020, priljubljena pa postaja prav zdaj. Zakaj je uporabnikom, večinoma mladim, tako všeč?

Aplikacija BeReal. Foto: RDŠ
Aplikacija BeReal. Foto: RDŠ

Aplikacija BeReal uporabniku vsak dan ob naključni uri pošlje sporočilo, da je čas za BeReal oziroma dnevno fotografijo.

Uporabnik ima dve minuti časa, da fotografira to, kar počne, in takoj še sebe, ne glede na to, kako tisti trenutek izgleda. Zato se aplikacija imenuje BeReal – bodi takšen, kot si.

Uporabnik vsak dan posname eno dnevno fotografijo (seveda ob uri, ki ti jo določi aplikacija). Dodaš lahko tudi svoje prijatelje in tako spremljaš tudi njihove dnevne fotografije, oni pa tvoje.

Če ob času, ki ti ga določi aplikacija, nisi na telefonu in svojo dnevno fotografijo posnameš kasneje, se ti ob objavljeni fotografiji izpiše tudi, koliko časa kasneje si jo objavil.

Objave prijateljev lahko komentiraš ali se nanje odzoveš z emodžiji.

BeReal mi je všeč, ker dejansko pokažeš svojo trenutno situacijo in sebe takšnega, kot si, brez filtrov. Vidiš lahko tudi, kaj počnejo tvoji prijatelji. BeReal je zabaven, ker poudarja, da nihče ni popoln in si najboljši takšen, kot si.

Uporabnica aplikacije BeReal

Spremljajo te lahko le tvoji prijatelji, lahko pa svoj profil odpreš za javnost. Vendar pozor! Potem te lahko spremljajo vsi uporabniki aplikacije BeReal.

Časorisovi mladi novinarji. Ilustracija: Nina Semolič

Na svojem profilu lahko označiš tudi lokacijo, kjer živiš. Sicer so tvoje dnevne fotografije vidne le 24 ur, vendar je bolje (če imaš javni profil), da svoje trenutne lokacije na dnevni fotografiji ne razkriješ preveč podrobno.

24 ur po objavi pa imaš dostop do svojih dnevnih fotografij samo ti.

Kot velja za vsako družabno omrežje, velja tudi za BeReal: Kljub zelo kratkemu času, ki je na voljo za objavo, premisli, kaj želiš, da prijatelji/javnost vidi in kaj ne. Varnost je vedno na prvem mestu!

Podprite Časoris - poljubno

Nuša

Bohak je članica ekipe Časorisovih mladih novinarjev. Z novinarstvom se ukvarja že nekaj let, najraje pa piše intervjuje. Obožuje vse, kar je na kakršen koli način povezano z Evrovizijo. V prostem času piše tudi pesmi, se druži s prijatelji in obožuje spoznavanje novih ljudi.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.