Časoris
Eden najbolj atraktivnih akrobatskih elementov, visenje na laseh. Foto: Michele Lupini
Eden najbolj atraktivnih akrobatskih elementov, visenje na laseh. Foto: Michele Lupini

Akrobati, ujetniki podnebnih sprememb

Kako bi se počutila kot ujetnica v nekem neznanem kraju, kamor bi pribežala zaradi poplave, požara, neznosne suše in vročine ali katere druge naravne nesreče?

Žrtve podnebnih sprememb so pogosto tisti, ki so zanje najmanj krivi.

Svoje občutke ujetosti na ranljivem planetu so mladi umetniki znane italijanske cirkuške skupine MagdaClan prelili v čudovito predstavo. Na svoji evropski turneji se bodo ustavili tudi v Sloveniji, natančneje v Novi Gorici.

Prihodnji petek in soboto, 6. in 7. avgusta, si lahko skupaj s starši brezplačno ogledaš njihovo predstavo. Svoj cirkuški tabor so postavili kar na velikem travniku pred mestno hišo, akrobatsko-cirkuški spektakel pa se prične ob 21. uri.  

Turneja se imenuje Climate of Change. Zakaj?

»Gre za besedno igro v angleščini. Proti klimatskim – to je podnebnim – spremembam se moramo bojevati s klimo sprememb,« pojasnjuje Mateja Skrt iz Platforme Sloga, nevladne organizacije, ki organizira gostovanje tega sodobnega cirkusa v Sloveniji.

»Z akrobatsko-gledališko ulično predstavo želimo opozoriti, da okoljsko krizo, v kateri smo se znašli, lahko premagamo le s solidarnostjo in trajnostnim razvojem.«

Dan pred prvo predstavo, 5. avgusta, bodo umetniki ob 18. uri organizirali delavnico grafitiranja z mahom. Če bi se je rada udeležila, se prijavi na info@sloga-platform.org.

To pa še ni vse! Turneja #ClimateofChange želi spremeniti mnenje mladih Evropejcev: zato bo frizerka  obiskovalcem ponujala ne le brezplačno spremembo pričeske, temveč tudi izmenjavo mnenj o podnebnih spremembah in o ceni, ki jo plačujemo zanje. Striženje bo na voljo 6. in 7. avgusta, oba dneva med 9. in 12. uro ter med 18. in 20. uro. Naročanje ni potrebno!

***

Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbe. Cilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt financira Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR).

Logotip SLOGA Climate of Change

Sloga

Sloga je platforma nevladnih, neprofitnih organizacij, ki delujejo na področju razvoja, globalnega učenja in humanitarne pomoči.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
21°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.