fbpx
Časoris
Vir: Just One Way Ticket na You Tube.

Sanjaj svoje sanje

Sabrina Iovino se je med tritedenskim dopustom na Tajskem odločila, da bo po vrnitvi domov pustila službo in prepotovala svet.

Ni hrepenela po predmetih, oblačilih, še enemu paru čevljev, novemu kosu pohištva ali avtu, temveč po svobodi in pustolovščinah.

Vedela je, da mora za to spremeniti življenje. Ko je v službi dala odpoved, je občutila popolno srečo.

Šest mesecev se je potepala po jugozahodni Aziji, nato je šla na Japonsko in v Avstralijo, prečkala Pacifik in iz Čila odpotovala proti Mehiki.

Iz New Yorka se je vrnila v Nemčijo in ugotovila, da je januarja v Berlinu pasje mrzlo in da je pisarniška služba od devetih do petih čista izguba časa. V življenju je veliko boljših in lepših stvari.

Danes jo sprašujejo, kako lahko toliko potuje, in, ali se bo še vrnila domov.

Na prvo vprašanje odgovarja, da je v trenutku, ko je ugotovila, da želi potovati, spoznala tudi, da bo morala s potovanji zaslužiti.

Začela je pisati blog. Bila je tako uspešna, da se je začela preživljati s pisanjem. Prispevke dopolnjuje s filmčki na portalu You tube.

Na drugo pa, da se v Berlin redno vrača, a nikoli za dolgo.

 

Za razmislek

  1. Ali ima vsakdo priložnost, da sledi svojim sanjam?
  2. Ali ima taka odločitev slabe plati? Katere?
  3. O čem sanjariš ti?

 

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.