fbpx
Časoris
V šolah bo še vedno treba skrbno izvajati higienske ukrepe. Vir: Freepik
V šolah bo še vedno treba skrbno izvajati higienske ukrepe. Vir: Freepik

Prihodnji teden se po vsej državi v šolo vrača prva triada

Prvošolci, drugošolci in tretješolci se v torek, dan po kulturnem prazniku, vračate v šolske klopi. Odpirajo se tudi vsi vrtci.

Smo v rdeči barvi sproščanja, vendar se je cela država bolj približala oranžni kot črni barvi. To je pripeljalo do odločitve, da ukrepe sproščanja ne vežemo več na regije.

Janez Janša

Ker se je vlada odločila, da ne bo več delala razlik po regijah, se za otroke odpirajo prav vse osnovne šole.

Predsednik vlade Janez Janša je popoldne pojasnil, da je epidemiološka situacija še vedno resna, vendar nimamo več tako velikih razlik v številu okužb med regijami, kot smo jih imeli pred časom.

Predstojnik Centra za nalezljive bolezni na NIJZ Mario Fafangel je na dopoldanski novinarski konferenci potrdil, da so epidemiologi že večkrat predlagali odprtje šol do petega razreda, odpravo policijske ure in prostovoljnost testiranja šolnikov.

Trendi se sicer nekoliko izboljšujejo.

Manj kot tisoč bolnikov je bilo v bolnišnicah nazadnje 3. novembra lani.

Za prvo triado so se šole v nekaterih regijah odprle konec januarja. Medtem ko so otroci s posebnimi potrebami vanje vkorakali že takoj po novem letu.

Sandra

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.