fbpx
Časoris
Ni še zagotovo znano, ali bodo morali otroci tudi v učilnici nositi maske. Vir: Adobe Stock
Ni še zagotovo znano, ali bodo morali otroci tudi v učilnici nositi maske. Vir: Adobe Stock

Pouk še naprej po zelenem modelu B

Tudi po tretjem tednu šolskega leta 2020/2021 podatki kažejo, da se bo pouk odvijal po zelenem modelu B, pravijo na ministrstvu, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Trenutno ni razloga, da bi bilo drugače. 

Sedemnajstega septembra je bil pri 31 zaposlenih v vrtcih ugotovljen sum na okužbo, zato jim je bila odrejena karantena. Med zaposlenimi v osnovni šoli je bilo takšnih 133, v srednjih šolah pa šestnajst. Okuženih z novim koronavirusom je bilo v vrtcih na ta dan devet, v osnovnih šolah 46 in v srednjih šolah sedem.

Med vrtčevskimi otroki je bilo v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol.

Okužen z virusom je en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev.

»V vrtcih in šolah moramo zagotoviti ukrepe, ki bodo omogočali, da vzgojno-izobraževalni proces teče dalje in da preprečimo možnost širjenja virusa,« še dodajajo na ministrstvu.

14. septembra je sicer pričela delovati interna aplikacija za poročanje o pojavnostih in oblikah okužbe z novim koronavirusom v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Vanjo ravnateljice in ravnatelji šol in vrtcev dnevno vpisujejo podatke, ki so pomembni za spremljanje in transparentno analizo stanja v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Zadnja sprememba 20. 9. 2020

MIZŠ

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala.

Zakaj podpreti Časoris?

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Mostly cloudy
6°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.