fbpx
Časoris
Ni še zagotovo znano, ali bodo morali otroci tudi v učilnici nositi maske. Vir: Adobe Stock
Ni še zagotovo znano, ali bodo morali otroci tudi v učilnici nositi maske. Vir: Adobe Stock

Pouk še naprej po zelenem modelu B

Tudi po tretjem tednu šolskega leta 2020/2021 podatki kažejo, da se bo pouk odvijal po zelenem modelu B, pravijo na ministrstvu, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Trenutno ni razloga, da bi bilo drugače. 

Sedemnajstega septembra je bil pri 31 zaposlenih v vrtcih ugotovljen sum na okužbo, zato jim je bila odrejena karantena. Med zaposlenimi v osnovni šoli je bilo takšnih 133, v srednjih šolah pa šestnajst. Okuženih z novim koronavirusom je bilo v vrtcih na ta dan devet, v osnovnih šolah 46 in v srednjih šolah sedem.

Med vrtčevskimi otroki je bilo v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol.

Okužen z virusom je en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev.

»V vrtcih in šolah moramo zagotoviti ukrepe, ki bodo omogočali, da vzgojno-izobraževalni proces teče dalje in da preprečimo možnost širjenja virusa,« še dodajajo na ministrstvu.

14. septembra je sicer pričela delovati interna aplikacija za poročanje o pojavnostih in oblikah okužbe z novim koronavirusom v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Vanjo ravnateljice in ravnatelji šol in vrtcev dnevno vpisujejo podatke, ki so pomembni za spremljanje in transparentno analizo stanja v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

MIZŠ

MIZŠ

Novice z ministrstva za izobraževanje ekipa sodelavcev ministrstva pripravlja, posreduje ali omogoča za bralce Časorisa.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.