fbpx
Časoris
Znanstvenik v laboratoriju.

Poklic znanstvenik

V časih, ko ljudje hitimo odgovorom nasproti, v svetu, ki si zastavlja vse več vprašanj, je poklic znanstvenika vse bolj dragocen.

Tako pravijo v društvu Planet Zemlja, ki ozavešča javnost o pomenu odnosa posameznika do okolja.

In ker se morajo mladi že zgodaj odločiti za študij in poklic, je informacija iz prve roke po  njihovem mnenju lahko zelo dragocena.

Zato bodo danes obiskali dijake Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole iz Ljubljane. Predstavili jim bodo projekt Od mladega raziskovalca do znanstvenika, ki je del natečaja Planetu Zemlja prijazna šola. Dijakom bo dr. Edvard Kobal iz Slovenske znanstvene fundacije govoril o tem, s kakšnimi izzivi se pri svojem delu srečujejo znanstveniki, kaj prinaša znanost človeštvu, kje so meje vesolja.

Dva dni kasneje pa bodo učenci OŠ Roje obiskali stanovalke doma starejših občanov in se seznanili z novim projektom iz natečaja, to je Babičina zgodba o zeliščih.

Naziv Planetu Zemlja prijazna šola je pridobilo že 220 šol oziroma vrtcev. V natečaju pa je doslej sodelovalo več kot 45.000 otrok in njihovih mentorjev.

 

Slovarček

Javnost so pripadniki skupnosti, zlasti ko so v odnosu do nekega dogajanja ali stvari.

 

Za razmislek

  1. Naštej nekaj zelišč. Zakaj jih uporabljamo?
  2. Zakaj moramo naravo in okolje spoštovati?
  3. Ali poznaš kakšnega znanstvenika? Kaj dela?

Zadnja sprememba 12. 10. 2015

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.