fbpx
Časoris
Iskanje Pokemonov

Pokemoni obnoreli tudi Slovence

Ljudje sredi ceste zapuščajo avtomobile, plezajo čez ograje, šestkrat na dan sprehajajo pse in s telefoni v rokah tavajo po vrtovih.

Kaj se dogaja? Svet so obnoreli Pokemoni.

Računalniška igrica je že stara, njeni prvi igralci so že odrasli, a zdaj se je iz virtualnega preselila v resnični svet.

Lovci na Pokemone že ves teden tudi po ulicah naših mest iščejo male pošasti.

Mnogi priznavajo, da je ustvarjalcem uspelo skoraj nemogoče. Iz stanovanj so na svež zrak zvabili številne mlade, ki so prej ure in ure ždeli pred računalniki.

A slišati je tudi vse več svaril.

Številni igralci so že ogrozili sebe ali druge. Med lovom na Pokemone so se tako zatopili v svoje telefone, da so pozabili na okolico.

Ko so uzrli posebej redko pošast, so igralci sredi ceste zapustili avtomobile. Nastali so prometni zamaški, prišlo je tudi do nesreč.

Ponekod so morali navdušence posvariti, naj malih pošasti ne lovijo na železniških tirih, saj jih lahko zato aretirajo. Še huje pa je, da jih lahko povozi vlak.

In kako igrica deluje?

Računalniški programček jih opozori, da se v bližini nahaja Pokemon. Z virtualno žogo ga ujamejo in več kot jih imajo, močnejši so.

Zbirajo jih tudi v virtualnih albumih, podobno kot v pravih albumih zbirate nogometne ali živalske sličice.

 

Slovarček

Pokemon je okrajšava za pocket monsters oziroma žepne pošasti.

 

Za razmislek

  1. Zakaj je igranje Pokemonov nevarno?
  2. Na kaj morajo biti igralci pozorni?
  3. Ali poznaš še kakšno igrico, ki je lahko nevarna?

 

Za starše in učitelje

Kako govoriti o varnem iskanju Pokemonov

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.