fbpx
Časoris
Svetovni dan otrok 2018. Otroci v agenciji 101. Foto: Neja Kalan
Otroci v agenciji 101. Foto: Neja Kalan

Otroci zavzeli podjetja

Ste se imeli fajn v Tednu otroka? Bi to ponovili? Nič lažjega, danes je namreč svetovni dan otrok.

In spet se lahko imate fajn. Ampak fajn je tudi, da se imate fajn in da obenem kaj fajnega naredite.

Nekaj fajnega bodo naredili vsi tisti otroci, ki bodo danes prevzeli pomembne položaje v različnih podjetjih. Med njimi so tudi junior ambasadorji Unicefa.

Svetovni dan otrok 2018. Foto: Ernad Ihtijarevič/Mediaspeed za Unicef
Svetovni dan otrok 2018. Foto: Ernad Ihtijarevič/Mediaspeed za Unicef

»Lani so otroci prevzeli ključne politične položaje v državi, letos pa bodo za en dan postali predsedniki uprav, izvršni in kreativni direktorji, vodje posameznih oddelkov in vodje recepcije, pa tudi na primer šefi kuhinje. Ob tej priložnosti bodo odločali o pomembnih zadevah, sestankovali in spoznavali delo svojih staršev. Ponekod bodo položaje prevzeli naši ambasadorji, drugje otroci zaposlenih. Najbolj zanimivo bo na Radiu Maribor, kjer bodo otroci tako voditelji in novinarji kot tehniki. Ves dan bodo skrbeli za radijski program,« pojasnjuje Maša Gorjup iz Unicefa.

Junior ambasadorka Julija Osojnik pa dodaja: »Glas otroke je premalo slišan in upoštevan, zato je taka priložnost zelo pomembna. Otroci imamo velikokrat dobre ideje in predloge, saj gledamo na stvari z druge perspektive.«

Tudi drugje po svetu otroci danes opozarjajo nase in prevzemajo vloge odraslih na različnih področjih. V organizaciji Unicef namreč želijo, da je glas otrok povsod slišan in upoštevan.

V Unicefu Slovenija pa bodo danes predstavili tudi izsledke raziskave o usklajevanju dela in družinskega življenja v Sloveniji ter podali predloge za izboljšanje.

 

Za razmislek

  1. Katere lastnosti otrok lahko pripomorejo k temu, da so sestanki uspešnejši?
  2. Kakšen svet bi morali otrokom zagotoviti odrasli?
  3. Imaš kakšen predlog ali idejo, kako prispevati k razvoju podjetja in izboljšanju delovnega okolja?

Zadnja sprememba 13. 12. 2018

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.