fbpx
Časoris
Halo, si za to?

Predaj odsluženi mobitel, poskrbi za okolje

»Halo, si za to?«

Tako se imenuje je pobuda zbiranja starih telefonov, ki se začenja danes in bo trajala do 22. aprila.

Potekala bo v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah. V številnih šolah so zato že objavili pozive, da zbirajo odslužene ali pokvarjene mobilnike in polnilce.

Pobudo so v Zvezi prijateljev mladine Slovenije pripravili skupaj z Rotary klubom Slovenija, da bi mlade osveščali o ravnanju s surovinami in tudi zbrali denar za druge programe, namenjene otrokom.

Zakaj je treba zbirati stare telefone?

Ker jih je v Sloveniji že več kot 2 milijona. To pomeni, da je v vsakem domu skoraj gotovo star telefon, ki pa v sebi skriva pomembne surovine, kot sta cink in zlato. Te zelo težko pridobivamo, zato je pomembno, da stare telefone zberemo, podjetje, ki jih reciklira, pa nato odkupi in surovine ponovno uporabi.

Kako akcija »Halo, si za to?« poteka?

V vrtcih in šolah bodo nameščene posebne škatle. V eno boste odvrgli star telefon, v drugo baterijo v drugo in v tretjo polnilec. Če škatel v vaši šoli ne najdete, povprašajte učiteljico.

Zbrani denar bodo pobudniki akcije razdelili med šole, ki bodo pridno zbirale stare telefone, namenili pa ga bodo tudi programom za mlade pri Rotary klubih po Sloveniji in programom in projektom Zveze prijateljev mladine Slovenije.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9GsumpH0K54

 

Za razmislek

  1. Zakaj moramo reciklirati stare telefone?
  2. Kaj vse lahko recikliramo in ponovno uporabimo?
  3. Kam mečeš rabljene baterije?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Cloudy
4°C
 

Vprašanje meseca

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa