O rubriki Zgodbe otrok sveta

Facebooktwittergoogle_plus

Otroci radi prebirate zgodbe o drugih otrocih, zato smo v Časorisu pripravili prav posebno rubriko in jo posvetili zgodbam otrok sveta.

V njej predstavljamo zgodbe otrok iz različnih držav, njihove običaje, kulturo in tradicijo.

Izvedeli boste, kakšno glasbo poslušajo vaši vrstniki v drugih državah, kakšne filme radi gledajo, kakšne knjige berejo, kaj najraje jedo, v kakšne šole hodijo.

O svoji domovini bodo spregovorili otroci, ki so se priselili v Slovenijo in ki zdaj tu spoznavajo naše običaje.

Zgodbe otrok sveta od aprila 2018 pripravljamo v okviru projekta »Zgodbe otrok sveta II.«, ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

S projektom želimo z ozaveščanjem mladih prispevati k strpnosti, k sprejemanju in spoštovanju pripadnikov različnih narodnosti in etničnih skupin, beguncev in migrantov ter k njihovem vključevanju v družbo.

Nadgrajujemo ga s prispevki šolarjev, ki ob predstavitvi otrok, priseljencev in beguncev, skozi sliko in besedo v Časorisu in Časorisovem kanalu na You Tubu razmišljajo, kaj bi bilo, če bi morali sami na pot oziroma, kako uspešna in učinkovita vključenost priseljencev in beguncev v šolo prispeva k njihovi sprejetosti.

S projektom nagovarjamo osnovnošolce in dijake, njihove učitelje in tudi starše, s tem pa posredno tudi najširšo slovensko javnost.

Logo Ukom. Vir: Ukom

Rubriko smo od aprila 2017 do marca 2018 pripravljali v okviru projekta »Izzivi medkulturnega sobivanja«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

  

Če imate kakšen predlog ali vprašanje, nam pišite na urednik@casoris.si.

image_print
Facebooktwittergoogle_plus
zgodbe otrok sveta

Sonja • 11. 4. 2017


Prejšnja objava

Naslednja objava

Dodaj odgovor