fbpx
Časoris
Zgodbe otrok sveta.

O rubriki Zgodbe otrok sveta

Otroci radi prebirate zgodbe o drugih otrocih, zato smo v Časorisu pripravili prav posebno rubriko in jo posvetili zgodbam otrok sveta.

V njej predstavljamo zgodbe otrok iz različnih držav, njihove običaje, kulturo in tradicijo.

Izvedeli boste, kakšno glasbo poslušajo vaši vrstniki v drugih državah, kakšne filme radi gledajo, kakšne knjige berejo, kaj najraje jedo, v kakšne šole hodijo.

O svoji domovini bodo spregovorili otroci, ki so se priselili v Slovenijo in ki zdaj tu spoznavajo naše običaje.

Zgodbe otrok sveta od aprila 2018 pripravljamo v okviru projekta »Zgodbe otrok sveta II.«, ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

S projektom želimo z ozaveščanjem mladih prispevati k strpnosti, k sprejemanju in spoštovanju pripadnikov različnih narodnosti in etničnih skupin, beguncev in migrantov ter k njihovem vključevanju v družbo.

Nadgrajujemo ga s prispevki šolarjev, ki ob predstavitvi otrok, priseljencev in beguncev, skozi sliko in besedo v Časorisu in Časorisovem kanalu na You Tubu razmišljajo, kaj bi bilo, če bi morali sami na pot oziroma, kako uspešna in učinkovita vključenost priseljencev in beguncev v šolo prispeva k njihovi sprejetosti.

S projektom nagovarjamo osnovnošolce in dijake, njihove učitelje in tudi starše, s tem pa posredno tudi najširšo slovensko javnost.

Logo Ukom. Vir: Ukom

Rubriko smo od aprila 2017 do marca 2018 pripravljali v okviru projekta »Izzivi medkulturnega sobivanja«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

  

Če imate kakšen predlog ali vprašanje, nam pišite na urednik@casoris.si.

image_print
Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Dodaj komentar

Pomagajte nam

Časoris je brezplačno na voljo vsem otrokom, pa tudi učiteljem in staršem, a ne nastaja brez stroškov.

Če vam je všeč, pomagajte, da bomo lahko še naprej ustvarjali kakovostne vsebine. Postanite Časorisov podpornik!

Pišite nam na donacije@casoris.si in posredovali vam bomo podatke za nakazilo na račun Zavoda Časoris.

Ali pa kliknite na spodnji gumb in vpišite željeni znesek.

Vreme

Ljubljana, Slovenija
Mostly cloudy
13°C
 

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.