fbpx
Časoris
Za starše in učitelje

O rubriki Za starše in učitelje

Učiteljem in staršem je namenjena rubrika Za starše in učitelje.

Zamislili smo si jo, ker smo se ustvarjalci portala soočali z vprašanjem, kako otrokom sporočiti slabo novico, ali kako se z njimi pogovoriti, kadar tema pogovora v nas zbuja nelagodje, denimo o spolnosti.

Kako se pogovarjati, ko se zgodi nekaj zelo hudega? Kako jim povedati, zakaj je nekdo umrl? Ali pa celo, da se je za smrt odločil sam?

Kako jim pojasniti, zakaj otroci bežijo iz svojih domov? Zakaj umirajo v vojnah?

Ideja o spletnem portalu Časoris se je namreč porodila po terorističnem napadu na uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo v Parizu. Takrat smo se spraševali, kako otrokom povedati, kaj se je zgodilo in zakaj?

Dodali smo še druge napotke, za katere upamo, da vam bodo prišli prav. Med njimi, denimo, kako otrokom dopustiti, da se osamosvojijo.

Odgovore smo poiskali v medijih doma in v tujini. Povzeli in objavili smo jih v rubriki Za starše in učitelje.

Upamo, da si boste z njimi lahko pomagali tudi vi. Kako vse še lahko uporabljate Časoris, smo predstavili na strani Kako uporabljati Časoris.

Najlepša hvala, ker nas berete.

Sonja

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.