fbpx
Časoris

O nas

Časoris je mednarodno nagrajen spletni časopis za otroke. Z njim jih informirano, usmerjamo in navdihujemo.

V Časorisu objavljamo aktualne, verodostojne novice iz Slovenije in sveta, pa tudi informacije o športnih in kulturnih dogodkih ter o znanstvenih odkritjih, saj verjamemo, da otroke zanima, kaj se dogaja, in da od nas pričakujejo aktualne, verodostojne in točne informacije. Pri tem spoštujemo in upoštevamo našo uredniško politiko in druge splošne pogoje.

Ustvarjamo ga novinarke in strokovnjakinje, učiteljice in ilustratorke, mame in očetje (ti so bolj skriti) pa tudi otroci, ki verjamemo, da zelo zelo veliko otrok zanima, kaj se dogaja po svetu in doma.

Časoris, moj prvi spletni časopis, ureja novinarka dr. Sonja Merljak Zdovc, redno sodelujejo še biotehnologinja in novinarka Dora Adamič, biologinja in dramaturginja Urša Adamič, novinarka Katarina Bulatović, novinarka in urednica Romana Dobnikar Šeruga, novinarka in urednica Sandra Hanžič, učiteljica Nina Jelen, novinarka Sabina Lavrič, režiser Anže Sobočan, ilustratorka Urška Stropnik Šonc, urednica in lektorica Julija Uršič, strokovnjakinja za varno rabo interneta Maja Vreča, urednica in lektorica Renata Vrčkovnik, kolumnistka Tereza Žerdin in študentke novinarstva.

Izdajatelj spletnega časopisa je Časoris, zavod za informiranje in izobraževanje, s sedežem v Ljubljani.

Mednarodna standardna serijska številka Časorisa: ISSN 2670-4250

Predsednica sveta zavodaDarja Groznik, urednica na Radiu Slovenija in predsednica ZPMS.

Direktoricadr. Sonja Merljak Zdovc.

Pišete nam lahko na naslov:

urednik@casoris.si

Časoris je spletni časopis za radovedne otroke (in njihove starše ter učitelje). Pridruži se nam!

Sledi nam

Naj ti ne bo nerodno, pridruži se nam. V Časorisu smo radovedni, radi spoznavamo otroke in se veselimo novih bralk in bralcev.