Časoris
Predsednik vlade Janez Janša na današnji tiskovni konferenci. Vir: Vlada RS
Predsednik vlade Janez Janša na tiskovni konferenci. Vir: Vlada RS

V soboto se zaprejo trgovski centri, v ponedeljek vrtci

Vlada uvaja nove ukrepe za zaustavitev širjenja novega koronavirusa. Od sobote dalje bodo med drugim zaprti trgovski centri, v ponedeljek bodo ostali zaprti tudi vrtci. V javnem potniškem prometu bo vozila le še tretjina avtobusov.

»Ta teden bo izjemnega pomena, da širjenje epidemije zajezimo,« je na popoldanski tiskovni konferenci dejal predsednik vlade Janez Janša.

Zaprti bodo tudi dijaški in študentski domovi, razen za tiste dijake oziroma študente, ki nimajo drugih možnosti bivanja.

Naslednji teden se zaprejo tudi vrtci, z izjemo za otroke staršev, ki delajo in ne morejo zagotoviti varstva za otroke.

Od danes dalje je celotno območje Slovenije rdeče, saj je bila tudi obalno-notranjska regija razglašena za rdeče območje. Gibanje med regijami je prepovedano, gibanje med občinami pa je še dovoljeno.

Odloki, ki bodo začeli veljati v soboto, bodo sprejeti za teden dni. Vlada bo na seji prihodnji četrtek odločala, kako naprej.

Šele konec prihodnjega tedna bo znano, kako bo potekalo šolanje po koncu počitnic.

Število okuženih z novim koronavirusom še vedno raste, in vse več obolelih za covidom-19 potrebuje bolnišnično oskrbo. Okuženih je tudi vse več zdravstvenih delavcev – samo v UKC Ljubljana več kot sto. Po oceni strokovnjakov je aktivno okuženih od 15.000 do 20.000 ljudi.

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.