Časoris
Obstaja veliko staršev in učiteljev, ki se bojijo za svoje zdravje. Rešitev predstavljajo hitri testi, obljublja ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Foto: Tamino Petelinšek/STA
Obstaja veliko staršev in učiteljev, ki se bojijo za svoje zdravje. Rešitev predstavljajo hitri testi, obljublja ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Foto: Tamino Petelinšek/STA

V ponedeljek znova šolanje na daljavo

V ponedeljek se vračamo na isti šolski režim kot spomladi.

Osnovnošolci in srednješolci se bodo spet šolali na daljavo, je na novinarski konferenci povedala ministrica za šolstvo, znanost in šport Simona Kustec.

Otroci, ki so upravičeni do subvencionirane prehrane, bodo to lahko prihodnji teden dobili v šoli.

Ministrstvo za izobraževanje je ravnateljem že posredovalo okrožnico z navodili.

Šolsko leto se je pričelo 1. septembra v šolskih klopeh. A kmalu se je začel novi koronavirus širiti po šolah in vrtcih.

Zato je postalo sredi septembra obvezno nošenje mask za učence od 7. razreda dalje, dijake, študente ter pedagoške delavce. To odločitev je vlada nekaj dni kasneje omilila: osnovnošolcem mask v razredu ni bilo treba več nositi, pa tudi učiteljem prve in druge triade ne. Še vedno pa so morali masko uporabljati učitelji v tretji triadi.

Toda oktobra se je število okužb med zaposlenimi v osnovnih šolah ter med dijaki in študenti še kar povečevalo. Vse več razredov je moralo v karanteno. Zato je vlada sprejela nove ukrepe. Zadnji teden pred počitnicami so učenci tretje triade in dijaki prešli na šolanje na daljavo. Isti dan je bila razglašena epidemija. Med številnimi ukrepi je bila nova omejitev gibanja med deveto uro zvečer in šesto zjutraj.

Tudi prehajanje med regijami ni bilo dovoljeno, zato smo med krompirjevimi počitnicami večinoma ostali doma. Nazadnje je bilo omejeno tudi gibanje na občine.

Na koncu počitnic pa dobra novica: Počitnice so podaljšane za teden dni. In nova skrb: Kaj pa potem?

Za zdaj še ni mogoče napovedati, kdaj se bodo šolarji vrnili v učilnice, je na današnji tiskovni konferenci pojasnila šolska ministrica.

Ureditev bodo znova proučili čez en teden.

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.