Časoris
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec na današnji vladni tiskovni konferenci. Vir: MIZŠ
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec na današnji vladni tiskovni konferenci. Vir: MIZŠ

V ponedeljek bodo šolske klopi še naprej prazne

Vse bi vas rada nemudoma spet videla v šolah, zagotavlja učenkam in učencem in njihovim staršem šolska ministrica Simona Kustec. Toda učenci se v ponedeljek še ne boste vrnili v šolske klopi, ampak boste nadaljevali s poukom na daljavo.

Le otroci s posebnimi potrebami se bodo vrnili v šole v torek, 5. januarja. Kdaj se boste lahko vrnili vsi v vrtce, osnovne in srednje šole, pa še ne vemo. Vlada nas tolaži, da bodo tudi v sosednjih državah, denimo v Avstriji in na Hrvaškem, šole v novem letu ostale zaprte, in to najmanj do polovice januarja.

Zdržimo še malo, spodbuja učence in starše ministrica. Prihodnji teden bo zelo pomembna informacija, kako bo potekalo vračanje učencev s posebnimi potrebami v šole in kakšne bodo epidemiološke razmere v državi.

Prvi možni datum za vrnitev učencev prvega, drugega in tretjega razreda osnovne šole je 11. januar. Isti dan bodo tudi odprti vsi vrtci.

Nato bodo za vrnitev v šolo na vrsti četrtošolci in petošolci osnovnih šol in dijaki 4. letnikov srednjih šol.

Učitelji in vzgojitelji bodo morali tik pred vrnitvijo v prostore šole opraviti test. Testiranje otrok ni predvideno, je povedala ministrica Kustec. Če bodi starši to želeli, pa se boste lahko testirali tudi otroci.

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly sunny
29°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa