fbpx
Časoris
Šole bodo po potrebi odpirali ali zapirali. Vir: Pixabay
Šole bodo po potrebi odpirali ali zapirali. Vir: Pixabay

Učenci se vračajo v varno in zdravo okolje

Marsikoga skrbi, kako varno je vračanje v šole in vrtce.

Danes se je namreč odprlo 327 vrtcev in 366 šol, v katere se je vrnilo 74.630 otrok in 53.306 učencev prvega triletja. V vrtce se je vrnilo 12.844 zaposlenih, v osnovne šole pa 12.800 zaposlenih.

Tako ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec kot tudi predsednik združenja ravnateljev Gregor Pečan sta na tiskovni konferenci vlade mirila, da so vrtčevski in šolski prostori varni in da vanje lahko zaupamo.

Pečan je spomnil, da ti niso predstavljali generatorja okužb, kar so med drugim pokazali podatki včerajšnjega testiranja učiteljev.

Zato upa, da bodo čim dlje odprti, ministrica pa je prosila, naj starši v vrtce in šole pripeljejo le zdrave otroke in naj ob tem spoštujejo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V čim krajšem času bi šole radi odprli za četrtošolce in petošolce, potem še za vse ostale. Posebno pozornost bo treba nameniti devetošolcem, ki jih čakajo NPZ in vpis v srednjo šolo.

Ker še ni jasno, kako bo vse skupaj potekalo, so pod stresom in v stiski, je dejal Pečan.

Skrb, ki se nanaša na ocenjevanje znanja, je povsem odveč. Učitelji bodo pristopili z ustrezno mero empatije in z védenjem, da so učenci tri mesece v tem šolskem letu bili izpostavljeni ‘tegobam’ pouka na daljavo. Imamo eno samo ocenjevalno obdobje, manj bo ocen, zato brez strahu, zaupajte strokovnosti učiteljev in šol.

Gregor Pečan

V šolo bi se prav tako radi vrnili dijaki.

Od vseh nas je odvisno, kdaj bodo prostori vseh šol in fakultet zadihali s polnimi pljuči. Le z upoštevanjem ukrepov lahko ustavimo širjenje virusa.

Simona Kustec

Ministrica je napovedala, da bodo tedensko spremljali število okužb in po potrebi šole odpirali ali zapirali. Možno je, da bodo s hitrimi testi testirali tudi otroke.

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
29°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa