Časoris
Medtem ko se morajo strokovni sodelavci tedensko testirati na koronavirus, udeležencem tega ni treba. Vir: Pixabay
Medtem ko se morajo strokovni sodelavci tedensko testirati na koronavirus, udeležencem tega ni treba. Vir: Pixabay

Šport se počasi vrača v stare tirnice

Otroci lahko od včeraj naprej spet obiskujete treninge ali se kako drugače ukvarjate s športom.

To bo dovoljeno najmanj do 19. februarja, je odločila vlada.

Na zunanjih površinah in v zaprtih objektih lahko vadijo vsi registrirani in rekreativni športniki, je pojasnil državni sekretar za področje izobraževanja in športa Marjan Dolinšek.

Končno tako lahko trenirajo tudi mlajše selekcije športnikov in začnejo tekmovanja: na državni ravni denimo v nogometu, futsalu, košarki, rokometu, odbojki in vaterpolu. V individualnih in ekipnih športih še ligaška tekmovanja za drugo državno ligo in mladince prve državne lige.

Na treningih je lahko do deset oseb. Trenerji in vaditelji ne sodijo v to omejitev. Vsi pa morajo spoštovati dvometrsko razdaljo.

Šport se vrača v nove stare tirnice. Naloga celotne športne javnosti je pokazati, da je športni sektor odgovoren. S spoštovanjem veljavnih priporočil in omejitev naj dokaže, da šport ni nikoli bil in ne bo žarišče širjenja okužb.

Marjan Dolinšek

Ni še jasno, kdaj bo dovoljeno ukvarjanje s kontaktnimi športi. Dolinšek verjame, da kmalu, vse pa bo odvisno od epidemiološke slike.

Vir: Vlada RS
Sedemdnevno povprečno število okužb po danes objavljenih podatkih NIJZ je višje, kot so poročali v zadnjih dneh: 879 (včeraj 822, v nedeljo 823, v soboto 846). Vir: Vlada RS

Včeraj so po skoraj 120 dneh v celoti ponovno oživele šole. Kako je bilo na njihovi šoli, je na vladni novinarski konferenci povedal Roman Brunšek, ravnatelj OŠ Škofljica.

»Vrvež je tokrat nekoliko bolj umirjen. Že zdaj je jasno, da v šolah, kjer je prostorska stiska, medosebne razdalje ne bo mogoče držati.«

Nekaj težav je z organizacijo podaljšanega bivanja, a prepričan je, da bodo s strpnostjo in optimizmom zmogli premagati izzive. Potrudili se bodo nadoknaditi primanjkljaje ter spodbujati ustvarjalnost, druženje in šport. Seveda v varnih razmerah.

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.