fbpx
Časoris
Otroci bodo še nekaj časa prikovani na ekran. Vir: Adobe Stock
Otroci bodo še nekaj časa prikovani na ekran. Vir: Adobe Stock

Šole ostajajo zaprte

Očitno se otroci prihodnji teden še ne boste vrnili v šolo.

Ministrica Simona Kustec je predvčerajšnjim sicer napovedala, da bi se prvi trije razredi osnovne šole in vrtčevski otroci med svoje vrstnike lahko vrnili 11. januarja.

Po njenem današnjem sestanku s predsednikom vlade Janezom Janšo in številnimi predstavniki vzgojnih in izobraževalnih ustanov so možnosti za to manjše.

»Vsi si želimo, da bi se ta čas nenormalnosti čim prej skrajšal. Šolstvo je absolutna prioriteta pri sproščanju, a nič ne bomo dosegli, če vse odpremo zdaj in smo potem zaprti do aprila ali maja. Pred nami so praktično še cel januar, februar in marec, potem bomo lahko sproščali ukrepe,« je dejal predsednik vlade.

Takrat se bodo namreč pokazali prvi učinki cepljenja na potek epidemije.

So pa možne neke vmesne variante izobraževanja, če smo sposobni šolski proces izvajati na takšen način kot drugi – s polovico razreda, za polovico časa, pod strogim nadzorom in brez kakršnega koli mešanja razredov.

Janez Janša

Predstavniki vrtcev, osnovnih in srednjih šol, gimnazij, sindikatov in staršev so se na sestanku enotno zavzeli za čimprejšnjo vrnitev v normalnost, a le pod pogojem, da bo to varno.

Ker so šole zelo raznolike, enotnih ukrepov ni mogoče izvajati, je opozoril Marjan Gorjup, ravnatelj OŠ Prežihovega Voranca. Omenil je, da je zaradi premajhnega števila učiteljev težko zagotavljati, da se otroci na vhodih in dvoriščih ne mešajo med seboj.

Dokončna odločitev o odprtju vzgojno-izobraževalnih ustanov bo znana po jutrišnji seji vlade.

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
27°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa