Časoris

Protestniki ustavili promet na severni ljubljanski obvoznici

Protestniki, ki že tretjo sredo nasprotujejo ukrepom vlade za zajezitev novega koronavirusa, so se popoldne iz središča mesta odpravili proti Celovški cesti in nato zasedli severno ljubljansko obvoznico.

Policija jih je preletavala s helikopterjem in jih pozivala, naj zapustijo območje. Sporočila jim je še, da izvajajo videonadzor.

Na območju Šiške in Dravelj so policisti uporabili tudi solzivec in vodni top.

Protestniki so se nato začeli vračati proti središču mesta.

Protest se je sicer začel že ob 13. uri na Trgu republike v Ljubljani.

Zbrane je tam nagovoril tudi oče dvajsetletnice, ki je umrla v Kliničnem centru v Ljubljani domnevno zaradi zapleta po cepljenju s cepivom Janssen. Med drugim je dejal, da nihče ne opozarja, kako cepljenja s tem cepivom ne priporočajo mlajšim osebam.

Protestniki so se nato najprej odpravili proti predsedniški palači, od tam pa proti Šiški. Zaradi množice se je promet ustavil tudi na številnih cestah in ulicah v bližini Celovške. Številni so v rokah nosili slovensko zastavo in transparente z napisi.

V Ljubljani in nekaterih drugih mestih pa vse od začetka pandemije ob petkih potekajo protesti kolesarjev. Ti protesti so običajno omejeni na središče mesta, protestniki pa se, kot pravijo, borijo za svobodno demokracijo in vladavino prava ter svobodo medijev. Na protestih opozarjajo na različne kršitve, denimo na omejevanje človekovih pravic in svobode medijev, pa tudi na dejstvo, da vlada že vse leto ne plačuje javnih storitev Slovenske tiskovne agencije. Tudi ti protestniki so že kdaj ustavili promet, a so se ustavili na križišču med Celovško, Bleiweisovo, Gosposvetsko in Tivolsko cesto.

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly clear
19°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa