Časoris
Otroci se vračajo v šolske klopi, zato bomo morali biti na cestah spet bolj previdni. Vir: Unsplash
Otroci se vračajo v šolske klopi, zato bomo morali biti na cestah spet bolj previdni. Vir: Unsplash

Prihodnji teden nazaj v šolske klopi!

Kdaj bomo šli nazaj v šolske klopi? Danes smo končno dobili odgovor.

V ponedeljek greste nazaj v šole četrtošolci in petošolci, v sredo pa še učenci 6., 7. in 8. razredov!

Dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov srednjih šol ostajajo doma do konca šolskega leta.

Novinarska konferenca o stanju v zvezi s koronavirusom 2 (28.5.2020)

Druga novinarska konferenca o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusom, na kateri bodo sodelovali ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, direktor NIJZ Milan Krek in vladni govorec Jelko Kacin.#STAvživo Prenos vŽIVO.si Vlada Republike Slovenije RTVSLO.si Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ

Objavil/a Slovenska tiskovna agencija STA dne Četrtek, 28. maj 2020

S prvim junijem bo pouk v osnovnih šolah začel potekati po starem. To pomeni, da boste vse učenke in učenci skupaj v razredu. Toda ves čas boste ostajali v eni učilnici, k vam pa bodo prihajali različni učitelji, kakor bo določal urnik pouka. Izjema bodo izbirni predmeti.

Učiteljem strokovnjaki še vedno svetujejo, da nosijo maske, jih pa nihče ne bo kaznoval, če jih ne bodo. Tudi sicer dr. Milan Krek iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje svetuje: Če boste šli nekam, recimo na avtobus ali v trgovino, kjer ne boste mogli ohranjati razdalje, uporabite masko.

Povratek v šolo je po priporočilih zavoda za šolstvo namenjen preverjanju, utrjevanju in poglabljanju znanja.

Seveda se bo treba v šoli strogo držati higienskih ukrepov, da bi preprečili okužbo z novim koronavirusom. S sošolkami in sošolci boste morali spoštovati meter in pol »varnostne razdalje«. O vsem tem se boste gotovo ob vrnitvi v razred najprej pogovorili.

Pa še to: v šolo pojdi samo, če si zdrav!

In kaj pravite otroci na to novico?

Šestošolec Aleksander Juvan z OŠ Hinka Smrekarja v Ljubljani je vesel vrnitve v šolo, ker bo videl prijatelje. In – v šoli je manj dela kot zdaj, ko delam doma.

Ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec je ob vrnitvi v šolo šolarkam in šolarjem zaželela »en uspešen zaključek zadnjih tednov letošnjega neobičajnega šolskega leta«. Učiteljicam in učiteljem pa se je zahvalila za njihov trud.

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.