fbpx
Časoris
Vir: arhiv družine Krt
Družina Krt. Vir: arhiv družine Krt

Pričarajte počitnice, ki bodo za vedno ostale v lepem spominu

Otroku iz sedemčlanske družine verjetno nikoli ni dolgčas.

Morda so prav zato prejšnji teden Tinkara (9 let), Martin (7 let), Aljaž in David (oba 5 let) ter Tadej (3 leta) nestrpno odštevali dni do konca vrtčevskega in šolskega leta.

Veselili so se, da bodo lahko znova več časa preživeli drug z drugim, pa tudi z mamo Nino in očetom Andrejem.

A še preden so se počitnice zares začele – na zadnji šolski dan – so otroci spoznali, da bodo pogrešali šolo, vrtec, vzgojiteljice, učiteljice in prijatelje.

Mama Nina pove, da sta z možem ponosna na vsakega otroka posebej. Vesela sta, da radi obiskujejo vrtec in šolo, in ponosna na vsa priznanja in pohvale, ki so jih ob koncu šolskega leta prinesli domov.

»Toda tisto, zaradi česar sem najbolj ponosna nanje, se ne meri s priznanji in diplomami,« pravi mama družine in dodaja, da so otroci najboljša in najlepša stvar v njenem in moževem življenju.

Zato sta se starša družine odločila, da otrokom pričarata počitnice, ki jim bodo za vedno ostale v lepem spominu. Vsako leto.

»Letos smo se odločili, da bomo raziskovali gradove na Slovenskem, da se bomo na vsaj en potep odpeljali z vlakom in da bomo naredili domači herbarij,« pravi mama Krtovih.

Doma bodo poskrbeli za bazen na dvorišču, pripravili bodo vodne igre in raziskovali domači gozd. Nekaj dni bodo preživeli tudi na morju.

Mama Krtovih je prepričana, da si lahko počitnice, ki bodo za vedno ostale v lepem spominu, pričara prav vsaka družina.

»Ni pomembno, ali ste na razkošnem potovanju ali pa se igrate v doma narejenem šotoru. Bodite skupaj in se imejte radi! Tako preživetih počitnic se boste vedno spominjali z nasmeškom na obrazu,« svetuje Nina Krt.

 

Za razmislek

  1. Kako boš preživel letošnje poletne počitnice?
  2. Kaj počneš, če ti je dolgčas?
  3. Kako si predstavljaš življenje v veliki družini?

Mojca

Štruc rada piše o malih in velikih otrocih, o malih in velikih družinah in predvsem o vsem, kar bi otroke lahko zanimalo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Showers
22°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa