fbpx
Časoris
»Kako smo bili žalostni, ko se Georgie zadnji dan počitnic ni pojavila!« se spominja njena lastnica Amy Davies. »In kako lepo presenečenje je bilo, ko smo izvedeli ne le, da je dobro, temveč tudi, da se je ves ta čas očitno imela zelo dobro.« Vir: Cats Protection Glasgow
»Kako smo bili žalostni, ko se Georgie zadnji dan počitnic ni pojavila!« se spominja njena lastnica Amy Davies. »In kako lepo presenečenje je bilo, ko smo izvedeli ne le, da je dobro, temveč tudi, da se je ves ta čas očitno imela zelo dobro.« Vir: Cats Protection Glasgow

Potepinko so našli po dvanajstih letih

Ko nam je na počitnicah lepo, se kar neradi odpravimo domov. Kdo ve, če se Georgie ni zanalašč potuhnila, ko jo je Amy začela klicati: »Pridi, domov gremo!«

Tega od mucke, ki ima polovico glave črno, drugo polovico oranžnorjavo, nosek pa bel, nikoli ne bomo izvedeli. Kot je povedala njena lastnica Amy, je takrat triletna kosmatinka izginila med jesenskimi počitnicami pred 12 leti. Z družino Davies je kampirala ob jezeru Loch Lomond na Škotskem. Ko je napočil čas za odhod, so jo dolgo iskali, toda zaman. Naposled so se morali vrniti domov brez nje. Upali so, da jo bo našel kdo drug in iz njenega mikročipa prebral ime lastnice.

Loch Lomond Vir: Wikipedia

In to se je res zgodilo – a šele dvanajst let kasneje. Podjetna mačkonka se je, kot poroča britanski časnik Guardian, očitno ves čas zadrževala na območju kampa, kjer so zanjo lepo skrbeli počitnikarji in uslužbenci kampa.

Zasluga za to, da so odkrili lastnico Amy, gre novemu koronavirusu. Ko so zaradi njega zaprli območje kampa, je nek mačkoljubec za Georgie poskrbel tako, da jo je peljal v zavetišče. Tam so odkrili mikročip in z njim tudi lastnico.

Žal pa se Georgie ne bo vrnila domov. Na Škotskem se je tako navadila na življenje na prostem, da ji ne bi bilo všeč živeti v stanovanju. Še manj bi ji bila všeč družba mačke, ki zdaj živi z družino Davies.

Georgie ljubi svobodo, ne mara pa drugih mačk. Vir: Pixabay

»Žalostno je, da je ne moremo vzeti domov, toda narediti moramo tisto, kar je najboljše za Georgie,« pravi Amy Davies.

Georgie v zavetišču čaka, da ji najdejo nov dom. Takšnega, v katerega bo lahko prihajala in odhajala, kakor se ji bo zljubilo. Ker je z objavo v časopisu zaslovela, ji ponudb gotovo ne bo manjkalo!

Za razmislek

  1. Ali veš, da so mačke zelo navezane na svoj teritorij?
  2. Veš za kakšen primer pogrešane živali, ki se je vrnila domov?
  3. Kaj bi storila, če bi našla izgubljeno žival?

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Rain
23°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa