Časoris
Obstaja veliko staršev in učiteljev, ki se bojijo za svoje zdravje. Rešitev predstavljajo hitri testi, obljublja ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Foto: Tamino Petelinšek/STA
Obstaja veliko staršev in učiteljev, ki se bojijo za svoje zdravje. Rešitev predstavljajo hitri testi, obljublja ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ostanite v učni formi

Učenci, ostanite v učni formi in ne pozabite na športno kondicijo!

Tako vam naroča ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec.

Na tiskovni konferenci je ministrica potrdila tisto, kar smo mediji neuradno že poročali: prihodnji teden boste osnovnošolci imeli počitnice, srednješolci pa bodo s ponedeljkom spet spremljali pouk na daljavo.

Toda pet dodatnih dni počitnic ne pomeni tudi podaljšanja šolskega leta. Ta teden boste nadoknadili med šolskim letom. Na kakšen način, ministrica še ni pojasnila, zagotovila pa je, da bo »rešitev zagotovo najboljša za vse«.

Ministrica je učenkam in učencem naročila, naj tudi v tem času ne pozabijo čisto na šolo. Priporočila jim je, naj berejo Časoris in gledajo Infodrom.

Učiteljice in učitelji bodo dodatni teden brez pouka dobro izkoristili. Tisti, ki so bolni, se bodo skušali v tem času pozdraviti. Vsi drugi pa se bodo pripravljali na nadaljevanje šolskega leta, saj so jim iz zavoda za šolstvo poslali kup gradiv in priporočil.

Kaj pa se bo zgodilo 9. novembra? Kdo se bo vrnil v šolske klopi in kdo bo imel pouk na daljavo? O tem bo padla odločitev čez teden dni. Odločitev bo odvisna od epidemiološke situacije v državi, pa tudi od števila okuženih in obolelih učiteljic in učiteljev, je dejala ministrica Simona Kustec.

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.