Časoris
Google. Vir: Adobe Stock
Vir: Adobe Stock

Nove Googlove naprave

Ko na spletu brskamo za informacijami, najpogosteje uporabljamo Google, čeprav imamo na voljo tudi druge brskalnike, denimo DuckDuckGo.

A Google ni le tehnološki velikan, ki je razvil številne uporabne programe, denimo za elektronsko pošto, prevajanje ali za zemljevide.

Je tudi podjetje, ki izdeluje naprave. Ta teden so njegovi predstavniki v New Yorku v Združenih državah Amerike predstavili nove izdelke.

Le nekaj tednov prej sta svoje izdelke predstavila tudi podjetji Apple (denimo telefon iPhone 11) in Amazon.

https://www.instagram.com/p/B3pkOU-FiPj/

Obiskovalci so si na predstavitvi Googlovih izdelkov lahko ogledali novi pametni telefon Pixel 4, prenosni računalnik, zvočnik, igralno konzolo, brezžične slušalke in še kaj.

Po poročanju ameriškega časopisa za otroke News-O-Matic je predstavnik podjetja Rick Osterloh ob tej priložnosti dejal, da si prizadevajo razvijati orodja, ki bodo spodbujala znanje in uspeh.

Eno od orodij, ki so ga v podjetju sicer razvili že pred dvema letoma, vendar pri nas še ni zelo znano, je Google Expeditions.

Namenjeno je tistim, ki bi radi s pomočjo virtualne oziroma obogatene resničnosti potovali v preteklost ali obiskali druge kraje.

Kako je bilo v starem Rimu? Kakšno je življenje v Sahari?

Učitelji v različnih državah so svojim učencem že poskusili približati svet s pomočjo sodobne tehnologije. Z izkušnjo so bili eni bolj, drugi pa manj zadovoljni.

Če ste aplikacijo preizkusili tudi na vaši šoli, sporoči, kako se je obnesla. Prav zanima nas, kako uporabna je virtualna resničnost v razredu.

Za razmislek

  1. Imaš izkušnje z virtualno resničnostjo?
  2. Kaj pa z obogateno resničnostjo?
  3. So take izkušnje v šoli dobrodošle?

Sonja

Merljak Zdovc je urednica Časorisa. Je zelo radovedna in rada spoznava ljudi in njihove zgodbe. Veliko piše in včasih posname tudi kakšen video. Vesela bo, če ji pišeš.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly cloudy
9°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

Pomagajte prek PayPala. Uporabite lahko tudi bančno kartico.

Kako še lahko podprete Časoris?

Spletni arhiv Časorisa

Hej, te zanima, kaj se dogaja okoli tebe?

Naroči se na Časoris in vsak dan izveš vse, kar moraš vedeti, da izpadeš kul pred frendi. S prijavo sprejemaš splošne pogoje in politiko zasebnosti.