Časoris
Največji izziv predstavlja pouk športne vzgoje, ki se bo izvajal za vse dijake posameznega oddelka istočasno. Vir: Pixabay
Največji izziv predstavlja pouk športne vzgoje, ki se bo izvajal za vse dijake posameznega oddelka sočasno. Vir: Pixabay

Maske nas bodo spremljale še lep čas

Drugi dan vrnitve določenega dela dijakov v šolske klopi so se pojavile prve nejasnosti.

Kaj je z nošenjem mask med športno vzgojo?

Nataša Kranjc z direktorata za srednje in višje šolstvo na ministrstvu za izobraževanje je na vladni novinarski konferenci priznala, da imajo v srednjih šolah težave z organiziranjem pouka, še posebej športa.

Svetovala je, naj se ta čim bolj izvaja na prostem, izven štirih sten.

Po smernicah, ki jih je pripravila fakulteta za šport, mask pri športni vzgoji ni treba nositi, saj so razredi tako ali tako v mehurčkih.

Na ministrstvu so to vprašanje predali nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, od katerega v prihodnjih dneh pričakujejo odgovor.

Največji izziv predstavlja pouk športne vzgoje, ki se bo izvajal za vse dijake posameznega oddelka istočasno. Glede na odlok bodo morali vsi dijaki ves čas nositi zaščitne maske – te v oddelku do sedaj niso bile obvezne – kar lahko pri športni vzgoji zaradi intenzivnejšega dihanja in manjše vidljivosti predstavlja kar velik problem.

Fani Al Mansour, predsednica zveze srednjih šol in dijaških domov

Srednje šole so vzpostavile matične učilnice, ki zagotavljajo mehurčke. To pomeni, da se dijaki različnih oddelkov ne bodo mešali med seboj, niti pri izbirnih vsebinah niti pri športni vzgoji, je povedala Fani Al Mansour.

Po novem zagotavljajo ločeno izvajanje izbirnih vsebin in športne vzgoje, pa čeprav le za nekaj dijakov.

Nacionalni koordinator za množično cepljenje zoper covid-19 Jelko Kacin pa je napovedal, da bomo maske nosili do leta 2022.

Po Evropi se bodo gotovo širili novi sevi, je dejal, zato se je ukrepov »treba držati«, želimo ohraniti kakovostno izobraževanje v šolah.

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Mostly sunny
10°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.