Časoris
Dunking Devils so pod Solkanski most obesili olimpijski trampolin. Foto: Miha Godnič
Dunking Devils so pod Solkanski most obesili olimpijski trampolin. Foto: Miha Godnič

Leteči vragi spet na Solkanskem mostu

Najprej so se izkazali z akrobatskim zabijanjem žog v koš. Potem so nas navdušili s preskakovanjem vlaka. Naslednjič so si za akcijo izposodili zipline, ki so ga uporabili kot katapult. In čeprav so Dunking Devils s svojimi akrobacijami zasloveli po vsem svetu, so si za prizorišče novega podviga v adrenalinski seriji DD Squad izbrali že staro, njim zelo ljubo lokacijo, kamniti Solkanski most.

Preden so posneli novo akrobacijo, so morali 250 kilogramov težek olimpijski trampolin obesiti na jeklenicah 30 metrov pod kamnitim lokom, tako da je lebdel deset metrov nad smaragdno gladino reke Soče. In čeprav jim ne manjka poguma, jim je bila tudi pri tem projektu varnost na prvem mestu, poudarjajo Dunking Devils. Zato jih je med snemanjem ves čas spremljal reševalec iz divjih voda, ki bi jim lahko takoj priskočil na pomoč.

»Tokratni podvig je bil eden večjih tehničnih izzivov, ki smo se jih lotili,« je povedal član Dunking Devilsov Maks Veselko. »Postavitev je terjala veliko razmisleka, spretnosti in dela, ampak je bil ves trud poplačan. Ko sem prvič zagledal viseč trampolin z brega, kar nisem mogel verjeti svojim očem – izgledalo je kot photoshop!«

Snemanje je bilo nekaj posebnega tudi zato, ker so se v Solkanu slovenskim Dunking Devilsom prvič pridružili akrobati iz tujine: Face Team z Madžarske, GRT Team iz Avstrije in znan nizozemski youtuber Jesse Heffels, ki ima na svoji video platformi že skoraj 400.000 naročnikov.

S skupnimi močmi so nad smaragdno gladino Soče ustvarili pravi trampolinski spektakel, s katerim bodo lepoto tega koščka Slovenije znova ponesli v svet.

Za razmislek

  1. V čem si ti najbolj spretna?
  2. Na kakšne načine lahko akrobati poskrbijo za varnost?
  3. Kateri košček Slovenije se tebi zdi najlepši?

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Vreme

Ljubljana Slovenia
Sunny
24°C
 

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.