Časoris
@casoris

Kaj bodo politične stranke storile za otroke: NSi #JanezCiglerKralj #NovaSlovenija #Volitve #Volitve2022 #Časoris @nova_slovenija

♬ original sound – Časoris

Kaj bodo politične stranke storile za otroke: NSi

Volitve 2022. Ilustracija: Nina Semolič

Na aprilskih volitvah za vstop v državni zbor se bo predvidoma potegovalo 21 strank. Osmim strankam, ki jim javnomnenjske ankete kažejo možnost uvrstitve v državni zbor, smo zastavili štiri enaka vprašanja.

Novo Slovenijo – krščanske demokrate (NSi) vodi Matej Tonin. Stranka deluje od leta 2000. V državnem zboru ima sedem poslancev. Na naša vprašanja je odgovarjal podpredsednik stranke ter minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Kaj bo prva stvar, ki jo boste naredili za otroke, če boste izvoljeni v državni zbor?   

Takoj bom povabil skupino otrok in jih povprašal, kaj jih teži in kaj si želijo, in seveda te njihove želje potem upošteval pri svojem delu.

Kaj bo prva stvar, ki jo boste naredili za otroke, če boste dobili mesto v vladi?  

Če bom imel možnost nadaljevati delo kot minister v vladni ekipi, bom še naprej – podobno kot do sedaj – uveljavljal rešitve, ki so v dobro otrok. Ena takšnih je jamstvo za otroke, ki smo ga med predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije uspešno promovirali in sprejeli.

Na katero družbeno pomembno temo se boste osredotočili v naslednjem mandatu? 

Na pogoje za lažje usklajevanje družinskega in poklicnega življenja, predvsem zato, dragi otroci, da bodo lahko vaši starši več z vami.

Dva logotipa in disclaimer Erasmus+

Z eno besedo povejte, za kaj se zavzema vaša stranka? 

Vrednota človeka.

Več o volitvah

Kaj moraš vedeti o volitvah?

Za starše in učitelje

Kako govoriti o volitvah?

***

Vprašanja, ki jih je pripravil Časorisov mladi novinar, osmošolec Jan Petrovčič, smo poslali strankam, ki jim je sredi marca anketa Mediane nakazala možnost vstopa v državni zbor. To so Gibanje Svoboda, SDS, SD, Levica, NSi, LMŠ, SAB in Povežimo Slovenijo. Njihove odgovore objavljamo v naključnem vrstnem redu.

Naša pravila o spremljanju volilne kampanje so objavljena v Splošnih pogojih in informacijah.

Podprite Časoris Podporniki-102040 Share

Sandra

Hanžič je novinarka, ki jo ob spremljanju vsakodnevnega dogajanja najbolj veselijo druženje s prijatelji, potovanja in sprehodi v naravo.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.