Časoris
Ljubljanske ulice bodo spet bolj prazne. Foto: Nebojša Tejić/STA
Ljubljanske ulice bodo spet bolj prazne. Foto: Nebojša Tejić/STA

Jutri po deveti zvečer nič več na ulico

Danes opolnoči začnejo veljati novi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, je na vladni konferenci povedal notranji minister Aleš Hojs.

Najpomembnejša nova začasna ukrepa sta omejitev gibanja med 21. in 6. uro ter omejitev zbiranja na največ šest ljudi.

Povsod po državi bodo prepovedani shodi, prireditve, poroke in drugi dogodki, medtem ko bodo nekatere kulturne ustanove, kot so muzeji in galerije, ostale odprte. 

Ljubljana je že danes precej prazna. Foto: Barbara Turk Niskač
Ljubljana je že danes precej prazna. Foto: Barbara Turk Niskač

Z jutrišnjim dnem bomo imeli samo še eno oranžno regijo, novogoriško, preostala Slovenija bo rdeča. Prehajanje med regijami ne bo dovoljeno.

Tisti, ki so v prihodnjih dneh načrtovali koriščenje turističnih bonov, bodo morali rezervacije preklicati. Vlada je že napovedala, da bo podaljšala veljavnost turističnih bonov.

Vsi ukrepi, ki začnejo veljati jutri, so začasni. Če se bodo razmere izboljšale, bo vlada nekatere omejitve odpravila, če pa se bodo poslabšale, jih bo zaostrila ali sprejela še nove ukrepe.

Kako bodo novi ukrepi vplivali na treninge športnikov in na že razpisana tekmovanja, bo predvidoma popoldne pojasnila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

V nedeljo je bila po 2637 testiranjih za novi koronavirus okužba potrjena pri 537 ljudeh, kar je 20,4 odstotka vseh testiranih. Hospitaliziranih je 289 bolnikov s covidom-19, 55 se jih zdravi na intenzivni negi. 

Romana

Dobnikar Šeruga rada potuje po vsem svetu. Spoznava nove kraje in ljudi in se vedno znova razveseli spoznanja, da smo prebivalci tega planeta zelo različni in vendar povsem enaki.

Vprašanje tedna

Podprite Časoris

Pomagajte nam ohraniti Časoris.
Brez vas ni nas.

SMS

Pošljite sms Casoris5 na 1919 in darujte 5 evrov.

ali

SMS

Pomagate nam lahko tudi na druge načine: z rednim mesečnim nakazilom, z bančno kartico ali prek PayPala.